2016-05-10
早几个月贪得意去学拉花,上完堂老板话下次来食嘢就要自己拉,上星期六和妹妹去食lunch,叫了一个 all day breakfast 和一个蒜香牛油带子意粉。All day breakfast 十分丰富,有滑蛋(十分幼嫩滑)、烟肉、肠(蜜糖肠、黑椒肠各一,两种都喜欢)、茄汁豆、沙律(以沙律菜为主,新鲜爽脆)、多士(非一般多士,是蕃茄包)。PS. 杯cappuccino自己拉🙈🙊Creamy 的蒜香牛油带子,仲加入了香菇,带子稍稍煎香,又不过火!老板见我自已拉的cappuccino 不像样, 在较多一次,即刻唔同晒!食完个肚仲有些空间,所以叫了两件cake,分别系焗Earl Grey Cheese Cake 同桂花豆腐芝士焗Earl Grey Cheese Cake 卖相一般,胜在廿芝士味浓,亦有茶香!桂花豆腐之前电视同杂志都有介绍,的确特别,豆腐味浓,又有桂花的清新,非一般cheese cake,我较喜欢这个!焗Earl Grey cheeseCafe 虽然位处工厂区,但是环境十分舒适,又有wifi,可以hea好耐,上至老板,下至员工都十分友善,仲好落意交流饮食同咖啡心德!
PS. 杯cappuccino自己拉🙈🙊
焗Earl Grey cheese