2023-01-09
呢间cafe短短开张一个月我已经到访咗两次😂第一次嚟系12月soft opening。从主要系轻食嘅Menu上嗌咗一份grapefruit toast比自己,卖相同味道都十分有惊喜👍🏻 呢份多士选用嘅都系简单嘅食材 比如蓝莓 蜜糖 乳酪 仲有些少香料做点缀 咁嘅食法真心未试过😂 但系配搭得好好味🫶🏻 睇得出有投放过好多心思去砌个menu出嚟咖啡方面 落单时韩国人店主有介绍佢地嘅flat white 但系自己唔饮奶嘅关系 好闷咁叫咗杯 Americano😂 平时自己对咖啡味道嘅要求唔算太高 但系杯咖啡嘅温度都掌握得好好 咁先试得到咖啡嘅真味道 唔似好多地方咁 啱啱冲好𠮶阵热到饮唔落口😛 最后都想讲下个环境 个人其实好中意呢到嘅室内设计 用嘅建筑材料都算系基本嘢 但系简单得嚟好成功 好简洁 空间感一流 枱嘅数量又唔多 唔洗坐到好迫咁😂 条街都唔算嘈 都几清静 所以第二次嚟嘅时候坐出面张枱都好舒服😌轻食 咖啡 室内设计比我嘅印象都系走紧一种简单嘅风格 偏偏每个元素都比你地掌握得啱啱好 效果好正面 必定会返嚟再帮衬😊