2010-04-14 27 浏览
今日同朋友饮茶, 大家都未去过这间, 尽管试试 。整个商业大厦只得两间酒楼, 相比下这间规模很小, 但有大半人坐, 以一个正常 LUNCH TIME 真系少人流。我哋叫左 :1) 义烧肠粉: 好薄的外皮、很滑, 一个长碟装一条, 分了4份, 味道很好;2) 金黄流沙包 : 热度适中,咬落去流沙唧了出来; 后来拿了一个返屋企俾家人试,包虽然涷左, 但都仲系好好味;3) XO 酱炒肠粉 : 重覆左,不过整法唔同, 上面舖了蛋丝及芽菜, 肠粉热得来唔辣之余还好惹味, 估唔到亦无后悔又叫了肠粉;4) 豆苗饺: 味道OK, 皮够薄, 里面带清甜;5) 蚝汁腐皮卷 : 样及味道都过得去6) 冬菇鸡粥: 鸡虽然不是新鲜, 但配起冬菇, 都好鲜甜7) 莲子杏汁茶 : 最正的一个, 大家都赞不绝口整体中午餐唔多选择, 只得一张点心纸, 及最少四人套餐, 好少小点, 最初真系以为好难拣, 任意选了几个, 但全部食品无令我们失望, 但价钱真系贵左少少。LUNCH TIME想唔嘈又食到好嘢, 除价钱外这间真系可以考虑下, 还有几个无声只得画面的电视供客人看, 都系最好坐低倾计叹茶 。

我哋叫左 :
;