(非会员)
2012-01-08 784 浏览
我好耐都无黎过大坑食饭,今次系有位朋友生日,佢提意去呢间壹楼火锅打边炉,我念一念,呢间火锅我好耐都无黎过,大大话话都成一年无踏足过........在我印象中,d食物用料都系好一般,唔系咁好味,但系我朋友生日佢话事,佢仲话而家唔同左,d野食好味好多,用料新鲜好多。 于是我地一行十人操上去,一入门口,见到成个场爆晒,好彩我地有定位,如果唔系唔知等几耐!...........我心谂,又无咁好食呀,同以前唔同左㖞!我地坐低之后立即点野食,首先点左两个汤底、一个麻辣汤底、一个金华火腿冬瓜盅,首先讲下汤底,麻辣汤底够麻够辣,滚耐左都唔会变苦,掂!冬瓜盅几清甜,买相好得意,锅中间放左成个Q板冬瓜。跟住紧系要试下我的至爱牛肉啦,点左一碟牛肩托,一碟牛颈脊,如果呢样野唔得架话,肯定无下次..........结果,当我食左两款牛后,我第一个反应就系.............顶!真系好味好多㖞!有晒牛肉味,同以前唔同晒(佢地以前d牛肉真系无肉味架).........跟住点左d海鲜,一只(象拔蚌),够鲜、够晒海洋味道,$480抵食,(圣子王 )够大只,(鲜带 子)最鲜甜,(桶蚝)够肥美,(鳝片)无泥味,(脆骨腩)够爽,而佢地d自家制饺类、手打丸类,听老板讲系每日即做,ok啦........而值得一提的就系佢地有几样火金锅料,其他火锅店未必食到,就系(鬼虾条)、(鲜鸡肠)呢样我最爱,啖啖油香、同埋一样叫(炸米)佢系将d米炸左,然后淋上各自喜好汤底,好特别。总括黎讲,其他火锅料都好新鲜,同以前相比简直系两回事,我想呢间火锅应该系我心目中列入三甲之内,环境干净,员工服务又好,价钱合理,我一定会再有下次帮衬
2011-12-16
庆祝纪念