我唔知團購的定義係咪=cheap=比人覺得你好窮比唔起錢=服務態度差未有團購前見呢間火鍋食評唔錯,咁見到佢做團購就叫埋D朋友一齊試吓啦!首先講咗食物呢方面先!我哋叫咗個胡椒豬肚湯底,但味道一般,飲落去就淡淡哋!佢哋送咗牛脊肉同黑豚肉各一碟,份量都ok,我本身就喜歡食牛肉,但佢哋碟牛就真係麻麻哋,拾咗唔係好耐就起,但食落就un un哋,但碟豬就幾ok,食落都幾爽口!其他食物都幾好,我哋都係叫咗d丸、菇、魚滑果d嘢啦,但佢有個芥末蝦滑,店員講咗唔可以拾太耐,拾得太耐就會有苦味,但我哋又驚拾唔熟,所以都係拾耐咗舊嘢真係有苦味,變得幾難食!不過佢都有驚喜,就係佢哋d即炸魚角同魚丸,我哋仲encore咗一次,但因為一上枱就比人夾哂,所以無影到相!食物質表真係一般,但服務態度就真係唔係一般的差!我哋book咗8點,但早到咗15分鐘,咁就諗住叫定湯底同菜啦,但店員話你哋係團購,有限時所以book咗8點,就要8點先可以落單,咁佢咁講我哋都ok,咪等到8點先落單啦,其實果晚我見佢都唔係好多人幫襯,都係得幾枱人,但我哋落咗單個湯都要等15分鐘先有,又話限時但上湯底又要等咁耐,就算有餸都拾唔到嚟食!而且最令

首先講咗食物呢方面先!
我哋叫咗個胡椒豬肚湯底,但味道一般,飲落去就淡淡哋!

食物質表真係一般,但服務態度就真係唔係一般的差!

而且最令我哋唔開心的事係,我哋一落單就有個中性打扮的女士走嚟講:[唔好點太多,你哋食唔哂會收返你原價,我都唔想收多你哋錢,你哋食得落先好呀!],如是者呢位女士一行過我哋張枱就會停下來講呢句,但佢果晚係我哋張枱經過十幾廿次,就真係講足呢十幾廿次!

講真呀,一班朋友一齊食飯,除咗食物好唔好食之外,都好講氣氛,呢位女士係兩個鐘裡面(因為限時兩個鐘)咁做,真係咩氣氛都無哂!

咁我哋等湯底時諗住問佢攞調味料嚟混吓醬啦,點知店員話團購係得普通豉油用,其他醬就要加錢,每位加16元,咁我哋都唯有加啦!
個團購每位包兩支飲品,但朋友話想要熱茶,問店員啦,佢就話熱荼要收錢每壺32元,咁我哋都唯有比啦!

講真呀,打邊爐點都會食淨少少嘢,雖然好多食肆都會話唔可以食淨,食淨就要收錢,但都唔會計都咁盡收你錢,點都想要個回頭客啦,但呢間火鍋真係奇葩,果位女士將湯底裡面的料錨起,其實雖然我哋叫咗胡椒豬肚湯,但d料我哋都唔多食,佢就錨哂d豬肚上嚟要我哋食哂先可以走,如果唔係就收錢,哇~~今時今日咁既服務態度真係........
佢哋樣樣嘢都要加錢,加埋加埋每人都要二百幾蚊啦,咁我寧願比正價唔團購,可以食得有尊嚴d囉!

不過真係唔會有下次機會幫襯佢啦!
2014-07-29
2014-07-26 1106 浏览
買團購見到這間火鍋,都有成千人買左,加上圖片好像好新鮮,材料又多,又有白膳,鴨舌,有牛脊肉,黑豚肉送,便買。今晚去試,1.伙記放低牛脊肉,同黑豚肉肉,同團購相片真的差很遠很遠,見到已大打折扣,不想吃。點餐紙又刪掉白膳,鴨舌,想食的完全無,更扣哂分。2.服務態度一般,一開始伙記便說不要點太多,你地食唔哂會收你原價。3.份量太少,一人份量只是大約1至2薄片。叫左佢份量多少少,都係2片。4.鄰台不是團购,用另一張點餐紙,材料同團購圖相一樣,很後悔買團購,有愠苯感覺。5. 其實如果加埋醬料,茶$,加一,成2百蚊位,我覺得這個質素,真的很差。

2014-07-26
2014-01-19 1925 浏览
一樓火鍋去過兩次,第一次是我生日,第二次是朋友生日。喜歡到一樓火鍋,因為人少,火鍋料新鮮又好味。今之點了冬蔭功火鍋湯底,湯底香濃但不太辣,好好飲。筒蠔大大隻又肥美,牛肉粒肥瘦適中,有肉味,最好味係油炸鬼蝦膠,在湯底滾十秒食得,油炸鬼香脆,蝦膠加了蝦子很有口感又彈牙。其它食物如魚皮餃、炸魚皮都好好味,太好味忘記影相呢!
2013-09-21 1616 浏览
之前朋友介紹,大坑有間不錯的火鍋,咁就大塊兒book了 十位,咁我同4個朋友先到就照攞檯先,其間因為朋友要遲少少先到咁我地5個人先叫了d食物先食著等,食了若干時間一個中性打扮的女人出來說要個半小時後交檯和有最低消費,問題因為朋友在元朗臨時有野做要耐少少先到,咁講真我book 位時同入檯時,有吾見你同我講,到食了半小時先同我講要幾點交檯和有最低消費,如果是咁樣我就一定不會來囉最後朋友到了大坑只得返半小時,我直接打比朋友說,你吾駛過來,我地去其他地方再食一肚氣就算佢地的牛肉拼盤點好,wasabi蝦滑點鮮都無用,服務差已經一肚氣你叫我點會再去食
,咁我同4個朋友先到就照攞檯先,其間因為朋友要遲少少先到
先同我講要幾點交檯和有最低消費,如果是咁樣我就一定不會來囉
地方再食
你叫我點會再去食
2013-08-21
  • 牛肉拼盤
  • 牛頸脊
 搬左黎大坑幾個月.都未知附近有咩好野食.E間邊爐唔錯.不過我覺得貴左D..不過耐唔耐一次可以接受..鍋底選擇都算多...我叫左個冬瓜盎鍋底..賣相唔錯都幾多料...188蚊個湯底之後叫左個海鮮拼盤..$288..有兩隻海蝦兩隻扇貝兩隻蠔兩隻聖子.....D海鮮VERY GOOD好新鮮...本身再叫多碟脆肉鯇骨腩但係佢地都幾老實同我講唔係好新鮮..試其他...所以我就轉左叫多碟白鱔...白鱔好耐都無食過係彈牙架喇...仲有叫左個手切牛肋肉..老實說唔覺特別出息...最後黎多個酸梅湯..好味一D都唔甜...因為是生日月有7折....最後找數..兩個人....900蚊
冬瓜盎湯底

题外话/补充资料: 我已經食過大坑兩間打邊爐..老實說E間比另一間的出息多...價錢亦差不多..但0個間或者名氣大些...但我食過4個未形容....不外如是
2013-06-18
其他
冬瓜盎湯底
2012-01-14 1182 浏览
平時都好喜歡週圍食火鍋...但係呢一間只從有兩個好朋友帶我食過一次D手切牛肩托之後... 就每個月都會黎幫襯一次! 都知今晚(星期六) 一定會人多... 所以打電話留定位先! (如果要坐卡位, 要係訂位前說明)今晚叫左蕃茄薯仔鍋拼沙嗲鍋! 本人覺得沙嗲鍋好夠味! 個蕃茄薯仔鍋就淡左D...- 叫左兩碟本地手切牛肩托 - 潮州魚蛋- 芥末墨魚滑- 三兜菜 都係講返碟本地手切牛肩托﹐ 新鮮! 放落湯煮八秒就食得! 員工服務態度也不錯!提一提大家! 呢排如果你用 Facebook check in 打卡﹐ 可以免費飲一支可樂! (你張檯幾多人打卡就可以有幾多支免費可樂)
就每個月都會黎幫襯一次!

- 叫左兩碟本地手切牛肩托
- 潮州魚蛋
- 芥末墨魚滑
- 三兜菜

都係講返碟本地手切牛肩托﹐ 新鮮! 放落湯煮八秒就食得!
員工服務態度也不錯!

2012-01-14
  • 牛頸脊﹐ 牛肩托
2012-01-10 1013 浏览
小弟從未寫過食評, 我既第一次俾左呢間火鍋店 老友生日成班人飯局, 天寒地凍最好打邊爐。好彩朋友介紹下一早訂定枱, 7点半到已經全院滿座咁巴閉? 好, 即刻試試!呢度湯底選擇都好多款, 我地十二個人開左兩個爐, 揀左蕃茄蟹鍋同埋清湯拼麻辣鍋, 好快湯底已上枱, 最吸印我係個麻辣湯底好遠已經聞到好香, 試左啖簡直冇得頂! 而蕃茄蟹鍋我自二己麻麻但朋友話都幾好。轉頭驚喜到喇, 待應奉上“象拔蚌刺身蛋糕“, 生日嗰個直情開心到呆左, 超讚!!!第一輪啲火鍋配料都到齊, 我地主攻牛肉同海鮮;~ 象拔蚌刺身 ~ 又爽又甜! (待應建議下次切條仲有口感, good!)~ 沙巴龍躉 ~ 非常鮮甜! (店長推介, 以為好貴原來可以逐份order ! )~ 本地手切牛肩托 ~ 好重肉味有趙頭! encore左!~ 特級牛頸脊 ~ 雪花均匀, 入口即溶!又encore左!~ 蟶子皇 ~ 長過我手掌! 正!~ 花蛤 ~ 好大隻又鲜甜!~ 海蝦 ~ ok大隻啦!搶攻一輪之後再叫第二轉;~ 田雞 ~ 即叫即劏, 上枱仲識郁!~ 羊肉片 ~ 夠晒騷超正!~ 鮮雞腸~ 真係鮮, 份量多!~ 炸腐皮~ 賣相好靚, 冇
小弟從未寫過食評, 我既第一次俾左呢間火鍋

第一輪啲火鍋配料都到齊, 我地主攻牛肉同海鮮;

~ 本地手切牛肩托 ~ 好重肉味有趙頭! encore左!
~ 蟶子皇 ~ 長過我手掌! 正!
~ 花蛤 ~ 好大隻又鲜甜!
~ 海蝦 ~ ok大隻啦!

搶攻一輪之後再叫第二轉;

~ 田雞 ~ 即叫即劏, 上枱仲識郁!
~ 羊肉片 ~ 夠晒騷超正!
~ 鮮雞腸~ 真係鮮, 份量多!
~ 炸腐皮~ 賣相好靚, 冇油溢味!
~ 韮菜餃 ~ 好香好重料!
~ 黑柏葉 ~ 咬唔入, 可能碌耐左!
~ 鮮蝦雲吞 ~ 足料兼大粒!
~ 手打蝦丸 ~ 又爽又彈牙!
~ 流沙墨魚丸 ~ ok啦, 應該可以改進下!
~ 蔬菜拼盤 ~ 款式多, 份量ok!

大家已經飽到捧住個肚, 店長極力推介試埋“炸米“...卒之又再有驚喜! 原來係將炸左既白飯加番成晚打邊爐個湯底, 終於我又食左兩大豌, 真係精華所在冇得頂!

整體呢間都算做“特式出色“既火鍋店, 值得一去試試

2012-01-06
  • 本地手切牛肩托
  • 特級牛頸脊
  • 麻辣鍋
  • 番茄蟹鍋
2012-01-08 784 浏览
我好耐都無黎過大坑食飯,今次係有位朋友生日,佢提意去呢間壹樓火鍋打邊爐,我唸一唸,呢間火鍋我好耐都無黎過,大大話話都成一年無踏足過........在我印象中,d食物用料都係好一般,唔係咁好味,但係我朋友生日佢話事,佢仲話而家唔同左,d野食好味好多,用料新鮮好多。 於是我地一行十人操上去,一入門口,見到成個場爆晒,好彩我地有定位,如果唔係唔知等幾耐!...........我心諗,又無咁好食呀,同以前唔同左喎!我地坐低之後立即點野食,首先點左兩個湯底、一個麻辣湯底、一個金華火腿冬瓜盅,首先講下湯底,麻辣湯底夠麻夠辣,滾耐左都唔會變苦,掂!冬瓜盅幾清甜,買相好得意,鍋中間放左成個Q板冬瓜。跟住緊係要試下我的至愛牛肉啦,點左一碟牛肩托,一碟牛頸脊,如果呢樣野唔得架話,肯定無下次..........結果,當我食左兩款牛後,我第一個反應就係.............頂!真係好味好多喎!有晒牛肉味,同以前唔同晒(佢地以前d牛肉真係無肉味架).........跟住點左d海鮮,一隻(象拔蚌),夠鮮、夠晒海洋味道,$480抵食,(聖子王 )夠大隻,(鮮帶 子)最鮮甜,(桶蠔)夠肥美,(鱔片)無泥味,(脆骨腩)夠爽,而佢地d自家製餃類、手打丸類,聽老闆講係每日即做,ok啦........而值得一提的就係佢地有幾樣火金鍋料,其他火鍋店未必食到,就係(鬼蝦條)、(鮮雞腸)呢樣我最愛,啖啖油香、同埋一樣叫(炸米)佢係將d米炸左,然後淋上各自喜好湯底,好特別。總括黎講,其他火鍋料都好新鮮,同以前相比簡直係兩回事,我想呢間火鍋應該係我心目中列入三甲之內,環境乾淨,員工服務又好,價錢合理,我一定會再有下次幫襯
2011-12-16
  • 牛頸脊,
2011-12-27 609 浏览
天氣轉泠,又是吃火鍋的日子,很久沒有在香港島打邊爐,原想落登龍街,但好朋友介紹話大坑有間上一樓的火鍋叫「壹樓火鍋」,話係精選推介,附近仲有大量拍車錶位,未試過就去試一試。七點幾,五個人去到,不需等位,因為已訂好枱,。叫了個蕃茄蟹鍋湯底(好足料),侍應話用I PHONE打咭,每人免費獲贈一支汽水或啤酒,有著數即做。跟往就叫了個牛頸脊(正,一定要叫,我地追加左兩碟,因為其中兩個朋友係牛魔王) ,原隻象拔蚌(很久沒吃過,覺得特別好吃) ,聖子皇(非常鮮甜,夠大隻),桶蠔(夠大隻,不過得四隻,要叫兩碟),牛栢葉(好爽,淥兩吓就食得,唔好咁耐) ,羊片,鱔片,炸腐皮,墨笙,雞子, wasabi蝦滑,九菜餃,同埋唐生菜。侍應生的服務態度殷勤認真,不時自動換碟加湯同埋撇走湯面的白色泡,我食過大大小小不下二三十間不同的火鍋店,但亦未見過有如此高的服務質素。吃了兩個多小時,啤酒都飲了打半,真的飲飽食醉,臨尾還送甜品(桂花糕) ,埋單每人三百幾,價錢就見人見志,我就覺得物超所值。說真的,論環境,論食物,論服務態度,要具備一流的水準,這間「壹樓火鍋」一定是不二之選。其實可以改名「壹流火鍋」!

叫了個蕃茄蟹鍋湯底(好足料

2011-12-21
  • 牛頸脊,象拔蚌,桶蠔,牛栢葉,炸腐皮
2011-09-06 508 浏览
好朋友即將離港工作, 大伙兒正打算替愛吃火鍋的他好好辦一場歡送會, 聽說壹樓火鍋味道不錯, 便去試試.講真,論環境,論食物,呢度都算係咁,個牛肉拼盤乜都有,牛脊、牛筋、香得黎又唔韌,個牛栢葉淥五秒就食得,又爽又脆,桶蠔就少左D,百幾蚊得四隻,但勝在夠大件,而個wasabi蝦滑夠新鮮感,淥熟左仍然感受到個隻刺鼻的清新,如果要我只論食物,呢度可能係港島最好味的火鍋店。但係,呢度的服務態度真係差到無人有!我係第一個到的, 同門口的哥哥仔講話我地訂左枱, 十幾人, 佢一句'請跟我入黎' 都唔講, 就自己轉身入去, 算; 之後我的朋友來到, 我地問佢地有冇杯, 問左幾次, 佢地一個剷短髮, 女侍應同我地講; '唔係冇, 係未拎黎啫', 都算;酒過三巡, 我地一班朋友興致有點高, 吵了點, 但當中都有人會'殊', 驚嘈親隔離, 點知呢個女侍應過黎不斷俾說話我地聽:'喂, 呢度唔係酒吧呀!''隔離枱投訴, 你無謂要我遷怒你地吖!'到最後, 當晚主角忍唔住窒佢一句:' 喂, 你知唔係我地係客呀!'呢個侍應竟然指住我個朋友, 大嗌' 你同我出黎! 我好聲好氣, 你竟然用粗口鬧我?'最好笑既係, 之後全店

但係,呢度的服務態度真係差到無人有!

'喂, 呢度唔係酒吧呀!'

'隔離枱投訴, 你無謂要我遷怒你地吖!'

最好笑既係, 之後全店異口同聲都應左佢一句' 喂, 佢無講粗口喎!'

講真我地都係斯文人, 但真係俾呢個侍應激親. 店內原本有promotion, 叫客人在facebook check in 自己到了壹樓火鍋, 會有一支汽水或細啤, 但個晚之後, 我地全部都在facebook 聲稱去錯地方! 個侍應之後消失左, 我地亦立即結賬, 但其他侍應一D都唔打算善後, 我打算拍拍佢地膊頭打圓場, 佢地竟然粒聲唔出, 連正眼都唔望我一下, 咁即係點?

超級極度差劣的服務態度, 食物再好味都背脊骨落!
2011-09-03
  • 壹樓牛肉拼盤
2011-08-24 392 浏览
我地今晚一行十一人,原先諗住去食XX冰室的豬肉塔的,點知無開到,我地有兩個選擇 兩間都係火煱,我地決定檢視下餐牌再決定,去到呢間壹樓火鍋 ,樓下個靚女侍應好好,話俾個餐牌我地參考下,仲介紹埋野食.GOOD 反而去到第二間,個侍應 話個餐牌唔可以拎走,下...都係剔紙黎咋喎.好..算...唔幫襯上到壹樓火鍋 朋友們因太耐無見勒,吹左水都好耐,無人黎催促我地叫野食.仲要因為可以I PHONE打咭,每人FREE一支汽水或啤酒.我地搞左好耐,侍應都好好笑容傾一陣叫左兩個煱底@海鮮和牛煱**好多牛粒,不過D蘿白唔夠淋 @胡椒豬肚煱**太遠無試過 有個中性朋友過黎,話個海鮮和牛煱係用蝦蟹餚既,當然無問題啦開始叫野食牛頸脊:好味大碟D更好,皆因我地班蝗蟲部隊好快清晒炸腐皮:啱啱炸起 GOOD炸魚皮:硬左D鱔片:爽脆四寶滑:一般墨笙:正,有追加手打墨魚滑:好味原條象拔丰:GOOD GOOD GOOD.好大碟桶蠔:超大隻;鮮雞子:我唔食,所以唔知味道黑牛栢葉:爽雜菜+學見:新鮮羊片:朋友話OK原隻鮮魷:新鮮九菜餃:我原本打邊爐唔食餃,見到D料咁多都食左粒,OK爆醬貢丸:麻麻流沙:大部份朋友都話好食手打

開始叫野食
牛頸脊:好味
大碟D更好,皆因我地班蝗蟲部隊好快清晒
炸腐皮:啱啱炸起

墨笙:正,有追加

手打墨魚滑:好味

原條象拔丰:GOOD GOOD GOOD.好大碟
桶蠔:超大隻;鮮

雞子:我唔食,所以唔知味道
黑牛栢葉:爽

雜菜+學見:新鮮

羊片:朋友話OK
原隻鮮魷:新鮮
九菜餃:我原本打邊爐唔食餃,見到D料咁多都食左粒,OK

爆醬貢丸:麻麻
流沙:大部份朋友都話好食
手打墨魚丸:我超鍾意食,再追加

黑椒牛滑:黑椒比例太多
豬腸:我無食到,但有剩
雲吞:朋友讚好
四色包:唔好食,個中性既侍應可以聽到我地講話唔好食,主動走過黎話幫我地取消佢.NICE
嘩,食到好飽呀
,仲要有桂花糕送.我一向都唔鍾意食甜野,但呢個好清香, 甜味都算啱啱好,清多DD就GOOD勒,對我黎講,哈哈
埋單仲有八五折.二千幾蚊.
兩個朋友生日,除開都係每人二百頭,抵 UPLOAD唔晒D相.原來剩係可以八張選擇
2011-08-23
  • 墨笙
  • 原條象拔丰
  • 黑牛栢葉
  • 炸腐皮
2010-11-11 226 浏览
呢日同幾個舊同事聚舊, 最適宜打邊爐邊食邊吹水, 同事提議去他家附近的火鍋食, 我當然讚成啦, 一行六人共點了以下食物:蕃茄蟹鍋(湯底) - 濃 ! 好鮮好濃, 真材實料, 每次我哋都會飲咗頭淡湯先至開始打邊爐, 店員會加返海鮮湯補充(唔係滾水), 所以唔會越食越淡牛頸脊 - 正! 牛味濃, 雪花均勻適中, 總共食左三碟象拔蚌 - 扺! 好爽甜, $480真係扺花竹蝦 - 鮮! 上檯仲跳緊聖子皇 - 甜! 非常鮮甜, 質數好好炸片頭 - 絕! 絕對好食過好多潮州粉麵店手打墨丸 - 彈! 夠新鮮兼彈牙水餃拚九菜餃 - 好! 非一般貨式學斗 - 菜! 經店員介紹先知原來係白菜(大白與小白中間的size, 最適宜打邊爐)冰稻庭烏冬 - 爽! 有別於一般叮叮噹噹烏冬, 比較爽口清酒 - OK! 1.8L賣$380, 仲想點呢頭食緊餐廳奉送既甜品蕃薯湯水, 果頭已經約定月尾再蒞, 重唔係大家都"讚好"的一餐...

牛頸脊 - 正! 牛味濃, 雪花均勻適中, 總共食左三碟

象拔蚌 - 扺! 好爽甜, $480真係扺

花竹蝦 - 鮮! 上檯仲跳緊

聖子皇 - 甜! 非常鮮甜, 質數好好
炸片頭 - 絕! 絕對好食過好多潮州粉麵店
手打墨丸 - 彈! 夠新鮮兼彈牙
水餃拚九菜餃 - 好! 非一般貨式
冰稻庭烏冬 - 爽! 有別於一般叮叮噹噹烏冬, 比較爽口
清酒 - OK! 1.8L賣$380, 仲想點

2010-11-07
  • 聖子皇
  • 炸片頭
  • 冰稻庭烏冬
2010-08-23 33 浏览
已有一段時間未有來幫襯, 老實說, 來時只因貪就腳, 並未對食物抱有期望, 因為年初曾來過, 食物只屬一般...怎料這次到訪發現就跟上次不一樣了, 眼見魚缸有很多我喜歡的海鮮選擇, 一於食豪D, 我們一行四人點了一頓以海鮮為主打的邊爐, 包括: 蕃茄蟹鍋、象拔蚌、聖子王、花竹蝦、鮑魚、花甲、蟹粉墨魚丸、鬼蝦條、牛頸脊、炸米...等等... 所有食物都非常美味!!! 象拔蚌 - 超爽甜...聖子王 - 真係好鮮甜...花竹蝦 - 新鮮彈牙(上桌時還在舞瓜)...鮑魚 - 夠鮮夠lum...花甲 - 超級肥大肉厚...蟹粉墨魚丸 - D蟹粉味香到呢....鬼蝦條 - 好有特色, 外面未食過...牛頸脊 - 我不大好牛, 但朋友話好正...不得不講, 個"炸米" 加埋我地呢個超級鮮甜湯底簡直係絕配, 我飽到暈都可以食左兩碗呀!!!PS. 店員服務態度友善, 跟她閒聊先知原來轉左廚師幾個月, 唔怪得個湯底好味左o甘多啦! 連我住調景嶺個朋友都話下次要帶埋老公黎食, 呢個廚師應記一功啦!!!

象拔蚌 - 超爽甜...
聖子王 - 真係好鮮甜...
花竹蝦 - 新鮮彈牙(上桌時還在舞瓜)...
鮑魚 - 夠鮮夠lum...
花甲 - 超級肥大肉厚...
蟹粉墨魚丸 - D蟹粉味香到呢....
鬼蝦條 - 好有特色, 外面未食過...
牛頸脊 - 我不大好牛, 但朋友話好正...
!!!

2010-08-21
  • 聖子王
  • 蟹粉墨魚丸
  • 炸米
2010-06-25 18 浏览
已有一段時閒無幫親, 估唔到整体表演果然有進步. 首先炸米 - 有卓頭香口又好食 Must Order鬼蝦條 - セ野黎?? 原夾好好味又特別油炸鬼讓入蝦膠. 好脆好香口流沙墨魚丸 - 好味又彈牙, 裡面流沙咸有咸蛋黄我至鐘意魚皮餃- 夠大隻,真材實料.不得不一提的是同場加影仲有一位侍應姐姐,樣子甜美,仲加送超長美腿,不過呢位侍應姐姐冇箸 制服,唔知係唔係老闆,佢在店中走來走去,確係賞心悅目雙料亨受.
已有一段時閒無幫親, 估唔到整体表演果然有進步. 首先
炸米 - 有卓頭香口又好食 Must Order
流沙墨魚丸 - 好味又彈牙, 裡面流沙咸有咸蛋黄我至鐘意
魚皮餃- 夠大隻,真材實料.

2010-06-24
2010-05-27 24 浏览
其實呢間火窩店之前朋友帶我食過一次ga喇,因為地點問題, 平時真係好少會可以"經過"而去到上星期六因為朋友有車, 所以就建議返去再食~~其實不論係湯底, 火窩食材既質素都係good既~價錢...我覺得係合理啦環境我覺得係整潔, 原本我都擔心星期六夜晚會唔會多人去到....好多位其實間野最impress我既, 係就算成個場無咩客人,d服務員哥哥都仍然keep住好好既服務, 唔係pea晒,久唔久又幫你片走湯上面d白色泡泡 (呢樣真係響其他火窩店都未試過有既service)又主動加湯, 換碟, 仲好好禮貌介紹邊d野好食, 可以試下service好到無得頂我地幾個朋友真係好奇怪點解間野可以無客如果呢間火窩店換著響其他地點開鋪, 情況一定好唔同加上佢個門口又細好唔起眼, 路過既又真係唔會食既...下次朋友揸開車會再黎既~~
其實呢間火窩店之前朋友帶我食過一次ga喇,
因為地點問題, 平時真係好少會可以"經過"而去到
上星期六因為朋友有車, 所以就建議返去再食~~

其實不論係湯底, 火窩食材既質素都係good既~
價錢...我覺得係合理啦
環境我覺得係整潔, 原本我都擔心星期六夜晚會唔會多人
去到....好多位

其實間野最impress我既, 係就算成個場無咩客人,
d服務員哥哥都仍然keep住好好既服務, 唔係pea晒,
又主動加湯, 換碟, 仲好好禮貌介紹邊d野好食, 可以試下
service好到無得頂
我地幾個朋友真係好奇怪點解間野可以無客
如果呢間火窩店換著響其他地點開鋪, 情況一定好唔同
加上佢個門口又細好唔起眼, 路過既又真係唔會食既...

下次朋友揸開車會再黎既~~
2010-05-22
  • 醬爆既芝士丸