2018-09-15 2529 浏览
全城最贵海南鸡,有啲人弹到一文不值,有啲人赞到上天,其实食落口又唔差,但由于太期待,爬咗啖饭先记得影,比较肉酸,新手第一次,请见谅。300蚊一个饭,六星级酒店,其实一啲都唔算贵,翠华食都成旧水,酒店食有环境有service,仲想点。鸡肉好嫩,完全冇下栏嘢,绝对可以食到见到成只碟底; 个油饭都好好味,之前黄秋生呢个饭冇海南鸡饭风味,九唔搭八,佢觉得冇风味既原因可能系酒店环境太靓,完全唔同feel,等如你喺酒店食碗云吞面,同喺街边食去比,一定系地踎先啱feel ga wor. 同埋,香港好多海南鸡饭都求鬼其,普通人边识真正海南鸡风味㖞,系咪先。so far 同朋友相聚几好,酒店嗌完嘢食任坐,慢慢倾,唔想食西餐,又唔想食广东菜时 ,呢个鸡饭唔使谂食乜,又有一定水准,唔怪得咁多人慕名而来,因为方便唔使谂,钟意嘅打埋卡,正宗一鸡两味(有得食有得影)。

2018-09-14