2021-05-11
今日朋友话要同我补食生日饭. 嘿嘿. 真系客气! 我话既然系咁, 不如食间近屋企既. 唔驶咁辛苦走来走去! 上开饭喇~揾到呢家海南鸡, 个名同上次K11 果家有D相近. 原来真系同一样 ! 只系呢间系快餐形式, 所以决定一试再试!我地7:45PM左右去到. 人不算多. 店员哥哥好有礼, 安排左坐位之后. 就即刻睇MENU ! 呢度系快餐店形式, 出去点餐付款后, 会有个感应器放响台上, 制作好就会有人送餐过来! 我地叫左最有人气既海南鸡饭(转脾) , 油饭好香够味, 鸡肉好滑, 精华在于块皮, 爽口, 加埋酱汁真系好好味! 另外都叫左1个大虾喇沙. 绝不欺场. 足足有3只大虾. 再有豆卜配搭. 汤汁好香浓, D米线完全索晒D汤. 精华所在呀~~ 虾都好大只, 爽口, 有惊喜 ! 而朋友话想食咸蛋黄鸡翼, 我地都ORDER左1份. 估唔到用全翼制作, 啖啖肉, 好食! 咸蛋黄超正~ 够金沙! 饮埋杯美禄脆脆真系爆到上心口~~正呀!