2022-05-18 88 浏览
同家姐去行葵广,见到呢间 @halfsweet.nya 我地即刻叫左声,我地真系无夸张的,因为我地都觉得系香港唔算多地方有鲷鱼烧食🙈 唔知有冇鲷鱼烧迷系呢度🐠 这间是@halfsweet.nya 即叫即制酥皮鲷鱼烧,口味都多选择呀❣️ 一件$20,二件$34,三件$52,价钱上唔贵,因为鲷鱼烧都大嚿。还有饮品、牛角包窝夫和泡芙小丸子系列🔸榛果朱古力酥皮鲷鱼烧呢个系其中一款人气之选🤩 鲷鱼烧既表面淋上左朱古力酱同可可粉,仲有朱古力碎片🤤,而鲷鱼烧里面涂满Nutella酱,咬落去系流心馅😍朱古力完全充满系我口腔入面🍫 口感外脆内软,而且唔会过甜。🔸盐烧芝士脆皮鲴鱼烧面头铺满吉士酱,加糖烧至焦糖面,个感觉令我觉得好似铺咗一块芝士只咁,因为食落都咸咸地😆 咸食嘅鲷鱼烧一啲都唔奇怪,口味上拿捏得好好整体鲴鱼烧既质感同平时食开嘅好唔同,脆口得来又软熟😌令我同家姐都爱上咗😆

🔸榛果朱古力酥皮鲷鱼烧

🔸盐烧芝士脆皮鲴鱼烧