2009-04-19
同好朋友食预祝生日饭,无planning唔知食咩好,突然谂起想食10世都未去食既applegreen,就行左过黎,闻说话要几日前book台既applegreen,本来都无抱好大期望,果然full booking,但佢叫我留电话有台call我,10分钟后就打黎话有台cancel左,可以俾我!!!好彩行得唔远,即刻返番去!!!一张两版纸既menu写哂,其实唔算多野食拣,初初以为有意大利饭,好想食,我明明记得见有人po过相架,唔通我记错左?!?!唔紧要,其他都有好多野想食~~~焗薯皮焗到刚刚好,又唔会焗得太㶶,D边位又脆脆地,好似D多士咁,脆脆地,好香口,加埋D切粒蕃茄o系上面,有少少酸酸地,中和番唔会食薯仔食到太漏,我唔食生蕃茄都觉得OK!!!碟底仲有D好似旦散既物体,脆脆地,有少少咸味,不过油左少少~凯撒沙律黎到house of salad,唔食salad既我点都要试下挂,果然无失望,我真系唔食沙律架,平时食饭朋友order,我只会食少少,不过哩度既沙律我食左劲多,无停手!!!佢D菜大小一样,好易摆入口,D沙律汁/酱D味又唔会太over,又唔会有半点漏既感觉,o岩o岩好,好开胃!!!今次
凯撒沙律黎到house of salad,唔食salad既我点都要试下挂,果然无失望,我真系唔食沙律架,平时食饭朋友order,我只会食少少,不过哩度既沙律我食左劲多,无停手!!!佢D菜大小一样,好易摆入口,D沙律汁/酱D味又唔会太over,又唔会有半点漏既感觉,o岩o岩好,好开胃!!!今次应该系我有生以来,食最多沙律既一次!!!
明太子意粉其实我觉得哩味送应该好正,第一佢卖相已经好得,加D紫菜o系面,食欲大增,第2用D日本食物同意粉混埋一齐,crossover好特别!!!可惜,我无即刻食佢,搅到个意粉冻左,痴埋一pat,好难分得开,但入口食到D蟹子痴o系意粉上面,感觉好特别,个味即都OK,唔错既,可惜柠檬吱重手左,搅到苦左D,成个意粉明明好好食既,俾我影响左.....
个芝士通心粉见佢$22,好芝士既好就决定试一试佢,上到面系前一兜芝心汁浸住通粉既样,我以为会焗过,D芝士会有少少溶o系面咁样添~哩碟反而麻麻地,芝士味唔够重,但又有漏既感觉,唔balance,焗一焗佢会唔会好D呢?!?!