一鸣屋台料理📍上水马会道180号地舖味道:😋😋😋😋😋😋😋😋😋环境:🎑🎑🎑🎑🎑🎑🎑🎑🎑服务:😏😏😏😏😏😏😏😏😏呢排成日心思思想食日本野,老公收工之后带咗我去屋企附近嘅一鸣屋台料理,估唔到环境舒服之余,啲嘢食都好有惊喜💖去到门口,柔和嘅灯光同埋布置都好有日本居酒屋🏮嘅感觉🇯🇵入到去,座位都几阔落,分咗卡位同吧枱,无论系一个人黎或者三五知己一齐👨‍👩‍👧‍👧💓食都好适合✨店员好细心,有礼貌,有需要都会即时服务👍🏻👍🏻加分‼️我哋order 咗1️⃣章鱼御好烧🐙💰68成个章鱼御好烧除咗章鱼,仲有蔬菜、葱花、红姜等材料,再加埋大阪烧酱汁、沙律酱、紫菜等调味料,份量真系够足啊!🐙 呢个烧得好啱好,章鱼筋啱啱好嚟嘅弹牙口感,同埋啲蔬菜嘅鲜甜都好夹味。而且佢嘅酱汁同调味料都恰到好处,令味道更加丰富。每一口都好满足!整体黎讲,呢个章鱼御好烧真系物超所值,值得一试!👌食完之后真系开心到笑咗出黎!😍2️⃣烧一口甜薯(日本产)💰32呢个日本甜番薯真系好吸引!🍠😍佢嘅外皮啱啱好,一口咬落去就有啲糖嘅香脆口感。而且番薯嘅质地好绵密,好湿润,甜味又够够地,真系好好食呀!🤤食落去,甜甜嘅味道充满口腔,好过瘾!而且佢都好健康,营
一鸣屋台料理
📍上水马会道180号地舖
味道:😋😋😋😋😋😋😋😋😋
环境:🎑🎑🎑🎑🎑🎑🎑🎑🎑
服务:😏😏😏😏😏😏😏😏😏

去到门口,柔和嘅灯光同埋布置都好有日本居酒屋🏮嘅感觉🇯🇵

店员好细心,有礼貌,有需要都会即时服务👍🏻👍🏻加分‼️

我哋order 咗
1️⃣章鱼御好烧🐙💰68

2️⃣烧一口甜薯(日本产)💰32
呢个日本甜番薯真系好吸引!🍠😍佢嘅外皮啱啱好,一口咬落去就有啲糖嘅香脆口感。而且番薯嘅质地好绵密,好湿润,甜味又够够地,真系好好食呀!🤤食落去,甜甜嘅味道充满口腔,好过瘾!而且佢都好健康,营养丰富,食得又开心又健康。总括黎讲,呢个一口日本甜番薯系一个令人惊喜又满足嘅小吃,肯定值得一试!👍

3️⃣黑蒜拉面🍜💰85
呢个拉面有黑蒜油汤底、细面同叉烧。个汤底比想像中糊质,但系非常香!🍜🥢黑蒜油嘅香气好浓郁,令人垂涎欲滴。汤底入口滑顺,有一种浓郁嘅味道,令人回味无穷。叉烧都好够味,肉质鲜嫩多汁,每一口都带来满满嘅满足感。份量刚刚好,食完之后既饱足又满足。整体上,呢个汤底非常特别,有一种独特嘅风味,系一个钟意香浓汤底同叉烧嘅人一定唔可以错过嘅美食!👍😋

4️⃣鲑鱼🍣(3切)💰38
🍣😍三文鱼鲜嫩多汁,鱼肉质地好滑脆,生鱼片厚度啱啱好,好入味。而且佢嘅鲜味真系一级棒,令人回味无穷!配上啲酱汁同埋芥末,味道更加丰富,酸甜微辣,好开胃!食落去,一口生鱼片融化喺口中,鲜味爆发,真系令人惊艳!而且佢嘅色彩鲜艳,好适合拍照分享。总括黎讲,呢个三文鱼生系一个鲜美、多层次嘅料理,每一口都带来无限嘅享受!👍

5️⃣酱烧玉子寿司(2贯)💰20

呢个酱烧玉子寿司真系好特别啊!🍣😋玉子烧嘅外层焦脆,带有微微甜味同埋微微咸味,好香好浓郁!食落去,啲味道真系好平衡,好滋味。寿司饭同玉子烧嘅结合真系完美无缺,一咬落去就有满满嘅满足感!而且佢嘅外形都好精致,好适合影相。总括黎讲,呢个酱烧玉子寿司系一个口感丰富、味道独特嘅美食,绝对值得一试!👌

6️⃣炙烧左口鱼裙边寿司(2贯)💰38
炙烧左口鱼裙边寿司:呢个炙烧左口鱼裙边寿司真系太好味啦!🔥🍣烧得啱啱好嘅口鱼裙边,质感酥脆,带有微微焦香,真系令人垂涎欲滴。寿司饭盖住口鱼裙边,口感绵密,配合上口鱼肉嘅鲜嫩滋味,每一口都好满足。而且佢嘅炙烧技巧好到位,口鱼裙边烧得刚刚好,保持住鱼肉嘅鲜美。整个组合真系绝配!食落去,啲味道层次丰富,鲜甜又带点烧香,令人回味无穷。总括黎讲,呢个炙烧左口鱼裙边寿司系一个绝对值得一试嘅美食,一定会令你上瘾!👌😍

#香港美食 #美食推荐 #美食日记 #上水 #上水美食推介#马会道美食推介 #上水马会道180号地铺美食推介#日本🇯🇵#打卡 #打卡餐厅 # -鸣屋台料理#拉面#寿司#鱼生#章鱼烧#sheung shui #new territories#hongkong#hongkongfood #Japanese food #hongkongfoodie#
章鱼御好烧
烧一口甜薯(日本产)
黑蒜拉面
鲑鱼(3切)
酱烧玉子寿司(2贯)
炙烧左口鱼裙边寿司(2贯)
2024-01-25
章鱼御好烧
烧一口甜薯(日本产)
黑蒜拉面
鲑鱼(3切)
酱烧玉子寿司(2贯)
炙烧左口鱼裙边寿司(2贯)