2009-12-02 20 浏览
冬天最好就食蚝 ~~n年前食过帝都buffet, 好街坊feel, 而家睇到OR 既食评看来进步不少 (应该大革新过?) 所以真系要再试下入到黎真系令人眼前一亮, 估唔到餐厅走高档路线, (唔好忘记帝都酒店一d都唔高档嫁),枱与枱之间都好松动, 环境都几好呀.book 左3位, 餐厅俾张5-6人U 形sofa 枱我, 好大好舒服,不过坐最入既朋友都烦麻d., 一出一入都要其他人让位.食品方面:任食的starter 有:烧灯笼椒 / 茄子沙律 : 老实讲呢个好难唔好食parma ham + 蜜瓜 : parma ham 够薄, 又香, 好好食烧鹅肝 : 有d过熟, 所以我要求师傅烧2块生d 既各式沙律: 款式唔太多 , 连nuts都冇餐汤 : 唔记得咩汤, 总之唔得好似仲有cold cut , 不过我冇食生蚝 : 当日有3款, 2款Africa, 1款美, 3款都几新鲜. 我食左over 1 打只有其中1-2只唔识旭, 而我朋友食左2-3打, 佢话只只都好生猛呀~~ 可能系我唔好彩啦翡翠螺: 好大只, 点少少醋食一流虾 & mussel: 冇食到烟三文鱼: 正常main course

冬天最好就食蚝 ~~
n年前食过帝都buffet, 好街坊feel,
而家睇到OR 既食评看来进步不少 (应该大革新过?)
所以真系要再试下
枱与枱之间都好松动, 环境都几好呀.
不过坐最入既朋友都烦麻d., 一出一入都要其他人让位.

食品方面:
任食的starter 有:
烧灯笼椒 / 茄子沙律 : 老实讲呢个好难唔好食

烧鹅肝 : 有d过熟, 所以我要求师傅烧2块生d 既
各式沙律: 款式唔太多 , 连nuts都冇
餐汤 : 唔记得咩汤, 总之唔得
好似仲有cold cut , 不过我冇食
翡翠螺: 好大只, 点少少醋食一流
虾 & mussel: 冇食到
烟三文鱼: 正常

main course 方面:
牛柳 - 卖相好靓,质素正正常常
龙虾天使面 :龙虾有半只之多, 而且连虾钳都已去壳,非常细心. 天使面几好味, 可惜龙虾over cook 左, 好un.
Wine:
加$80可以任饮红酒,白酒, sparkling wine. 美酒佳肴至够尽庆

PS, waiter 的service 值得一赞, 有一点5星级酒店的影子
龙虾天使面
牛柳