近期大热莫过于《 大叔的爱》, 戏里面 简慕华 去捉奸𠮶间餐厅又大又靓, 实景拍摄, 就系呢间 坚尼地城 人气餐厅 Chill & Grill除咗间餐厅地方大之外, 食物份量都几大㗎。 All day breakfast 虽然贵少少, 但份量分分钟够两个人食。 烟肉、肠仔都系上等货色, 仲有两只用牛油果垫住嘅 Egg Benedict , 平时净系呢两只蛋都百几蚊啦! 不过薯饼就有少少似麦当劳虽然话系即磨咖啡, 但明显系机器做出嚟, cappuccino 面头啲泡有少少似洗洁精牛油果蟹肉意大利饭摆盘卖相一流, 仲有几粒蟹子装饰, 颇有心思。 我个人就嫌佢蟹肉份量比较少, 啲意大利饭亦都唔够 creamy; 但味道系好嘅, 同埋唔漏!黑松露薯条嘅黑松露酱分开上, 唔会整到啲炸得非常靓嘅薯条淋晒, 但𠮶黑松露酱就唔系芝士底, 有少少失望, 不过最后我都有清晒佢啲黑松露酱

All day breakfast

Cappuccino

牛油果蟹肉意大利饭

黑松露薯条
题外话/补充资料: 间餐厅超大, 虽然唔系好多侍应, 但佢哋工作效率高, 值得一赞
2021-07-11
All day breakfast