2009-06-22 26 浏览
最近做紧超值原只鲍鱼,鸡炖翅,松叶蟹拑全包宴,重话有七五折,咁又去试下啰。一向都知鸿星啲嘢偏咸味/味精重,今次都叫定师傅走味精,点知张单真系mark住"无味精",咁即系话有其他客都觉得佢地味精重啦!出街食饭都唔可以要求咁高下下讲健康,但落少啲无咁咸都无坏啫!我有friend同有亲戚食过将军澳个间分别透唔到气同头痛,你话味精有几重喇!原盅鸡炖凤尾鲍翅 - 我谂呢味无得走味精,一早煲定家嘛!我唔怕味精嘅,梗系觉得味浓啦!不过唔系盅盅翅都有咁大块架,我阿妈块细啲。京酱爆雪花蚌 - 虽然走味精,但反而味道啱啱好,啲蚌爽身又唔腥,其实师傅手势都几好啫,唔驶落咁咸嘅。百花炸酿松叶蟹拑 - 有原只蟹肉拑,但大只啲会好啲。有啲沙律几好味。原只鲍鱼花菇翡翠 - 鲍鱼爽脆,冬菇算厚肉。脆皮黄油鸡 - 一般啦!虾子烤烩伊面 - 最抵赞嘅一味,炒得爽身不油腻,虾子香,面质唔硬又唔太"林"。精美甜品系喳咋,一般啦!一家四口有电视睇环境舒适酒楼晚饭有鲍有翅都系$500,算系咁啦!

原只鲍鱼花菇翡翠 - 鲍鱼爽脆,冬菇算厚肉。

脆皮黄油鸡 - 一般啦!

精美甜品系喳咋,一般啦!

原盅鸡炖凤尾鲍翅
京酱爆雪花蚌
百花炸酿松叶蟹拑
脆皮黄油鸡
虾子烤烩伊面
2009-06-10
京酱爆雪花蚌
虾子烤烩伊面
  • 虾子烤烩伊面,原只鲍鱼花菇翡翠