2017-01-16 2030 浏览
屈指一算,同旧同事好友黎Mr Steak原来已有7个年头啦~回看自己第一篇系Mr Steak的食评,已是2006年的事了! 这些年来,我地都定期系度开餐,因为佢有我地最喜爱既鹅肝。呢几年觉得呢间店水准有点参差,但近两次食已稳定下来,我地继续食得开心冷盘方面,成只面包蟹咁食真系好满足,肉厚,糕都多,但未至于好鲜味,反而食到蟹钳就真系有鲜味。青口都唔错,冻虾就一般。今次无食到鱼生,朋友话三文鱼刺身比鱼腩,好香好甜!热荤方面,我钟意食佢既比目鱼,啖啖肉又滑,仲有和牛粒同羊扒都唔错。鹅肝今次无再配多士,但不见新鲜整,所以食既时候已凉了。海鲜酥皮汤同炖汤就间著咁出,如果拎完一轮要等20分钟先可以再拎番同一款。多数朋友都喜欢吃Mr Sreak既甜品,我就钟意佢既雪糕~今次有我最钟意既咖啡expresso雪糕,好浓好好味! 加埋野饮任斟,饱到上心口啦~老地方,老朋友,有感情。见住你试过水准下跌,依家又能保持番。希望keep it up la

面包蟹
(上)冷盘龙虾