2010-06-20
第二次黎”梁记”食啦.食既野都系同上次一样.酸辣原味猪扒米线餐;酥炸鲮鱼球;什锦饺子米线.酸辣原味猪扒米线比上次酸左好多,果然系酸吖.同埋油腻感重左好多.不过块猪扒炸得好好.粉浆唔厚. 食落去唔会啖啖炸粉.酥炸鲮鱼球烟韧又弹牙,真系可以当乒乓波打下. 即炸上黎热辣辣再配埋个SAUCE,正.什锦饺子米线一次过跟8粒饺子,真系一次过比你试晒佢地既品种.啱晒我地LEE D 爱试新野既人啦. 饺子皮薄又滑身. 饺子无偷工减料之余,又唔会塞到块饺子皮爆晒.我自己就比较钟意南瓜既香甜同白菜猪肉既清爽.香菊蜜够甘香,足料,唔系用果菊花冲剂了事.够涷.不太甜.再三回味.不过第一次去饮既时候,仲以为系佢个杯花左,哈哈.原来系佢个杯既独特 STYLE.价钱看似很便宜,不过佢既面底真系好细.斋食一豌面二次都唔够饱,系要再叫D小食先至够饱.要值得赞既系佢地既既炸物无油”益”味.同埋系即叫即炸.一路食野既同时,你会见到佢地不停系到用心包饺子.家族式既生意果然对比商业D既系有HEART 既.店内既椅子系无挨”PAN”既,所以都系食完都唔会坐好耐家.不过佢地有电视供应…而佢地既位置系巴士站隔离,揸车既对比就无咁方便
我自己就比较钟意南瓜既香甜同白菜猪肉既清爽.
而佢地既位置系巴士站隔离,揸车既对比就无咁方便唔可以直接泊门口,反而要泊对面露天停车场行番过黎啦.