2015-07-08
挨咗成年,七月终于来啦又到左放暑假嘅季节啦。所以同左同事一齐去食晚餐,系弥敦道行行下,见到呢间日本餐厅,而且楼下店员热情推荐,便试试。牛舌串$38牛脷肉质弹牙有咬劲,食落带一阵炭烧嘅香味。网烧牛扒$58牛扒烧后仍然保持肉质稔及多汁,火候烧得刚好,而且烧左之后留低嘅格仔纹望落真系好吸引,特别钟意浇在上面既汁。烧鱿鱼$55一上枱见到好大只,份量非常足够,鱿鱼烧到刚好唔会un。芝士肉酱烧茄子$38酱汁野味,配合软林林嘅茄子,真系成条都可以我自己一个人食晒。寿司$94三文鱼腩好长呀,肥美,最钟意𠮶阵油脂在口溶化。荔枝梳打$28个梳打真系好啱夏天饮,够哂气,而且有一粒发光嘅冰粒,不断喺度闪,真系视觉效果都添左几份魅力。黑蒜油猪骨汤沾面$58沾面质爽滑弹牙,可惜汤底唔够浓厚,比较稀,似汤面,完全挂唔到上去面上面。牛舌串网烧牛扒芝士焗火蚝$58蚝大大粒,绝无厄人!值得一去既中价抵食日本餐厅
牛脷肉质弹牙有咬劲,食落带一阵炭烧嘅香味。 网烧牛扒$58
牛扒烧后仍然保持肉质稔及多汁,火候烧得刚好,而且烧左之后留低嘅格仔纹望落真系好吸引,特别钟意浇在上面既汁。 烧鱿鱼$55
一上枱见到好大只,份量非常足够,鱿鱼烧到刚好唔会un。 芝士肉酱烧茄子$38
酱汁野味,配合软林林嘅茄子,真系成条都可以我自己一个人食晒。 寿司$94
三文鱼腩好长呀,肥美,最钟意𠮶阵油脂在口溶化。 荔枝梳打$28
个梳打真系好啱夏天饮,够哂气,而且有一粒发光嘅冰粒,不断喺度闪,真系视觉效果都添左几份魅力。 黑蒜油猪骨汤沾面$58
网烧牛扒 芝士焗火蚝$58
蚝大大粒,绝无厄人!
值得一去既中价抵食日本餐厅