2018-02-23
今日系2月13,我同男朋友预祝情人节,见到呢间泰边炉唔错,天气仍然寒冷,决定食佢XD我地叫左招牌泰阴功汤底,汤底一流,入面有虾、蚬等汤料带出鲜甜味,再加埋泰式香料嘅香辣,配合得啱啱好。韬韬话打边炉最紧要系个炉,我就觉得最重要系个汤底喇!因为一个好嘅汤底,无论你放咩落去烚都系咁好食XD基本上呢到d野系半自助,除左落汤底时落埋嘅食物之外,其他野食我地都系出去拎。我最钟意咁样,想食咩、食几多都可以由自己话事~~~除左各款打边炉嘅丸类、茹菜类、肉类之外,呢到亦有生菜包、青木瓜沙律、咖哩角、薯条等小食,仲有凉粉同芋头西米露tim!有百事亦有乌龙茶等多款饮品任饮,$198任饮任食两个钟真系平靓正!其实庆祝情人节食打边炉又有咩所谓?只要好味又暖笠笠,同情人唔洗食法国大餐都一样咁冧XD