2016-11-25 823 浏览
今餐要多谢好友同我哋两个庆生(两个同一日生日),听闻H8有好多嘢食,我都系第一次嚟。可能星期五,个个都出嚟揾食,等Lift都等咗一段时间先上到去。订位时朋友专登选咗近窗卡位,三个人坐可以系咁吹水都唔阻人又坐得舒服。今次叫咗海鲜拼盘、蟹肉龙虾汁墨鱼面、黑松露鸡翼同红茄水牛芝士薄饼海鲜拼盘有龙虾、青口、虾、蚬、螺同生蚝。生蚝唔新鲜、虾爽但无虾味、蚬清甜、螺无特别、青口我只喜欢吃蓝青口所以无食、唯一我觉得唔错系龙虾,龙虾膏多,肉清甜。但我下次嚟一定唔会叫呢个蟹肉龙虾汁墨鱼面 ,其实我唔多明点解上面有啲粟米片,加埋落啲汁可以讲有点多余。 面条有咬口软硬度啱啱好,我钟意。龙虾汁好鲜浓,每条面都挂满咗酱汁,加埋蟹肉一齐食,真不错黑松露鸡翼,本身只鸡翼系做到外脆,但鸡肉无咩味,胜在佢个面劲多松露酱,好香好浓。红茄水牛芝士薄饼,因为之前得啲肉就叫个清清哋,因为佢用薄皮,焗到有啲似饼干, 蕃茄令芝士唔会太漏,再加千岛酱底同埋佢上面啲罗勒好夹好清新,呢个配搭令人突然觉得自己好健康(假象)

2016-11-18
庆祝纪念