2023-05-19
又比我发掘到多一个庆祝生日嘅好地方,平时食《Brick Lane》都系去棉登径分店的,但听店员讲金钟分店阔落好多,而且环境仲靓好多的,所以今次就去咗金钟分店探店啦😁😁😁果然同店员所讲嘅一样,而且仲有室外嘅位置可以望到维港tim, 不过怕大风嘅我哋都系坐返喺室内,由于地方大,加上平日客人不算太多,所以非常之有空间感同私隐度的,讲嘢大声少少都唔怕嘈住隔离!😝😝😝我哋点咗三款食物同两杯饮品加件Cake仔🥰🥰🥰《Skirt Steak 》🥩 🌟Skirt Steak 系牛嘅胸腹位置嘅侧腹横肌牛排,每只牛大概有6kg左右,我哋叫咗5成熟,食落肉质扎实,牛味浓郁!仲有超大量薯条及伴菜的!留意番呢一道菜式上枱嘅时候,店员会喺你面前点火的,效果都几震撼!😋👍🏻《Eggs Benedict Lobster》🥚🦞🌟虽然望落卖相冇乜特别,但原来龙虾上面层芝士下系超多超多膏的,不过因为太好食,忘记咗影相比大家睇…😝😝😝《Salmon Bruschetta》🥗🥑🌟呢份三文鱼牛油果多士系我超钟意嘅菜式之一,两者都系我好钟意嘅食物,配埋一齐当然冇得顶啦!仲要系坚足料个只🤤🤤🤤《Flaming Passion》🍹🌟入
我哋点咗三款食物同两杯饮品加件Cake仔🥰🥰🥰
《Skirt Steak 》🥩
《Eggs Benedict Lobster》🥚🦞
《Salmon Bruschetta》🥗🥑
《Flaming Passion》🍹
🌟入口甜甜地带热情果味道,唔讲都唔知道系酒精饮品,同样店员会喺你面前点火的,影相拍片都一流!😍
《Bellini》🥂
🌟呢杯系桃味嘅女仔酒,酒精浓度比较低的,真系饮多几杯都冇问题呀!😁😆
《Yuzu》🧁
🌟柚子柠檬件饼上面嘅餐牌好鬼Cute,所以就拣咗佢啦!外层系柠檬慕丝,入边带少少柚子味,味道非常之有层次!不错!❤️
呢餐我表示好满意😘😘😘