2020-03-24
今日约咗三五知己,五点就去咗铜锣湾灜丰食放题,上openrice知道佢哋啲刺身拼盘都好靓㖞同埋款式都好多,又有泰国生虾同埋泰国小炒,当然各式各样日本小食、刺身、寿司等等都一定有,串烧、烧物、天妇罗等等应有尽有。一开始一人一盎炖汤,入面有虫草花、老鸡、瘦肉、干瑶柱同杞子等等材料,讲真个汤真系好鲜甜。跟住我哋叫咗升级版放题,第一时间点咗海胆火焰带子。哗!呢个真系要必食,出面嘅带子又肥大又厚夹住超新鲜嘅海胆,真系必食之选。当然我哋亦点左法国皇家生蚝,只只都好新鲜而且好有海洋味道,我一个人都食咗一打。跟住就系刺身拼盘上场,先讲赤虾刺身,真系大到好过份,而三文鱼腩又系超新鲜好味,鱼油分布平均 ,其他刺身有象拔蚌、希灵鱼、螺片、鲍片、油甘鱼、赤贝、北寄贝真系每一样都好新鲜,另外饮品亦都好多选择,亦都有啤酒畀人饮,而甜品亦都有不同款式,有韩国雪糕雪条任君选择添!总括食物质素, 致上系平均水准之上,而服务亦都非常到位,会不停有人帮你攞走食完嘢嘅碟,你点嘅食物都上齐畀你,而且每位员工都好有礼貌。抵赞!