2022-08-28
好朋友生日,想为佢安排一餐特别嘅私房菜,于是就拣咗煮宫,由于佢哋预先安排我哋拣咗每一道私房菜,所以我哋好快就有得食,真系好窝心🥰首先前菜系糖醋青瓜云耳,食落口有少少麻辣,云耳完全入晒味,餐前食令人非常开胃!怀旧虾多士:虾多士炸到外脆内软,连个虾头都炸到脆卜卜架😋青橄榄陈皮炖猪肺:炖汤足料,每一羮都充满淡淡陈皮香气,饮完之后喉咙好舒服😋XO酱萝卜糕煮蟹:原来萝卜糕配肉蟹个味道系非常之夹嘅,因为肉蟹新鲜,萝卜糕吸收咗蟹肉嘅鲜味,非常好味😋鲍汁花胶炖花尾趸:大大只花胶炆得好林,花尾趸索晒浓浓嘅鲍汁,非常入味😋干坤鲜茄:大大个蕃茄,原来内里有干坤,切开之后系藏住啲菇菌,呢度菜式非常健康😋瓦𦉘罉豉油鸡:大家一齐分享半只豉油鸡,肉质非常嫩滑,豉油味道调校到啱啱好,放入瓦𦉘可以保持温度😋霹雳泡饭:呢个霹雳炮饭真系不得了,个浓汤非常鲜甜,将炒过嘅饭粒倒入汤里面,「炸」一声,完全制造声音效果,朋友赞不绝口,每一羮都非常好食😋枣皇炖桃胶:呢个甜品非常滋阴养颜,对女士们最正😋大家非常满意我今次嘅选择,个个食到捧住个肚出门口,非常大大满足😜喺呢度祝各位好朋友身体健康,事事如意😘😘
怀旧虾多士:虾多士炸到外脆内软,连个虾头都炸到脆卜卜架😋
枣皇炖桃胶:呢个甜品非常滋阴养颜,对女士们最正😋
喺呢度祝各位好朋友身体健康,事事如意😘😘