2019-01-12 1760 浏览
星期六要揾个地方坐下hea下其实真系唔容易,仲要系尖沙咀,行咗好耐都揾唔到cafe落脚,突然记起之前食过呢间餐厅嘅晚餐,就上去睇下有无位。餐厅位于美丽华附近,非常易揾。👍🏼下午茶时段唔算多人,一去到就有位坐。餐厅环境都唔错,工业风设计,开放式天花另楼底好高,感觉整齐又舒适。推荐坐窗边位置,最多可以容纳四至五个人,采光超好,因为系3楼嘅关系,望出窗就见到好多树,加上下午嘅阳光,感觉好清新。🌿餐厅冇下午茶set,餐牌同晚餐一样,我哋五个人,叫左4样野食。✨海苔蜜糖鸡翼($98)听讲呢个鸡翼都几受欢迎,一字骨鸡翼,食落非常方便,鸡翼本身觉得几香,加埋茄汁同青柠,味道就更加fresh。✨浓虾汁蟹肉意粉($198)意粉用煎pan上,卖相靓!而且份量都几多,个汁好浓虾味,仲有好多虾肉,十分足料,意粉上面放咗少少sour cream同鱼籽,记住捞埋一齐食啊。👌🏻罗勒野菌奶油意粉($168)呢个系素菜之选。同样系用煎pan上菜,绿绿地嘅奶油汁非常浓郁,夹杂左野菌喺入面,上面铺着罗勒叶。奶油汁有少少似九层塔酱,仲有菜食下,感觉健康。👏🏻牛油果三文鱼薄饼($208)牛油果真系好hit,系边度揾到佢嘅踪影,

✨海苔蜜糖鸡翼($98)

✨浓虾汁蟹肉意粉($198)

罗勒野菌奶油意粉($168)

牛油果三文鱼薄饼($208)
牛油果真系好hit,系边度揾到佢嘅踪影,用来做薄饼一样好味。薄饼系类似soft bread,最惊喜嘅系上面搽咗一层果酱,甜甜地,同其他食材好夹,好好味,极度推荐!💯

呢间餐厅除咗嘢食好味,真系好适合三五知己下午茶黎坐下倾吓计,因为佢唔会赶人走,仲不断帮我地fill水,仲帮我地影咗好多相,服务一流啊!🥳
2019-01-12