2016-10-10 357 浏览
铜锣湾有时想好好好地舒舒服服咁饮个茶, 食少少特色d既食物唔系排长龙就赶客走呢间新开既特色fusion 点心菜馆就系汇丰上面, 俾佢吸引到既系佢地个猪仔外形的包包, 相当可爱, 姊妹们都大爱地方阔大, 装修特别, 环境舒服, 而且一点都不赶客, 茶水上得很快, 赞店内的特色菜真的不少, 花多眼乱, 绝对不会拣唔到食品外观精美的包菜鸭卷味道, 爽脆口感, 加上鸭汁, 味道丰富复杂猛虎咬猪个名够晒特别有创意, 好似我地乘日食开既刈包, 个外形好得意呀入面材料可以拣猪腩, 鸡 或者鱼. 个猪腩真系值得一赞油香入口即溶, 加埋个包包平衡返个猪腩, 吃下去没有负担感玉桂香鸽必食比起平时食既乳鸽仔多肉, 肉嫩鸽味重很野味, 油香十足.松子炉鱼是猪仔钟意食既菜式之一, 酸甜的酱汁减低炸鱼的油腻感, 开胃, 加上松子仁, 加重食物口感柚子虾饺真系有柚子既味道, 加上大粒既虾肉, 创意十足, 口感新鲜, 略认为皮放久了, 比较硬身, 要衬热食脆皮牛魔点酱系牛肉粒外面加上薄薄的脆皮, 增加牛肉粒的口感, 十分细心的配搭牛肉粒入口即溶, 加上脆面, 唔会单纯食牛肉粒咁闷, 抵赞.

店内的特色菜真的不少, 花多眼乱, 绝对不会拣唔到食品

入面材料可以拣猪腩, 鸡 或者鱼. 个猪腩真系值得一赞
油香入口即溶, 加埋个包包平衡返个猪腩, 吃下去没有负担感

玉桂香鸽必食
比起平时食既乳鸽仔多肉, 肉嫩鸽味重
很野味, 油香十足.

精美既餐具
玉桂乳鸽