2016-02-17 1784 浏览
早一個星期有朋友試過呢間新火鍋任食話都0k,就三代同堂+好友去試下。好彩有訂枱1900,因為坐了半小時便全院滿座。湯底有數款正常選擇,我地選了鴛鴦沙爹,食物種類都幾多。首先肥牛有手切肥牛同美國肥牛,肥瘦比例剛好唔會好似有D火鍋D肥牛得個「肥」字,食落牛肉味濃,我同爺爺都好鍾意食叫左4,5次都冇漏單,另一精選是手打墨魚丸、豬肉丸同墨魚滑,又新鮮好彈牙又是我最愛。太太就話豬膶好新鮮所以好爽脆,我一向好少食因為唔新鮮的豬膶好難食,但呢度真係新鮮所以都有試果然好爽。重有推介西班牙白豚肉真係估唔到薄薄一片但原來好滑好好味唔會好「鞋」。仲有D細細粒帆立貝都幾鮮甜。其他食品都係正常火鍋會提供,但最重要係材料係新鮮,所以樣樣味道真係唔錯,最得意有部乳酪機可自己操作,阿仔就整左幾次都整唔到個靚靚扭紋,結果當然由身為爸爸既我去善後放埋落肚啦!座位方面不會太迫,出食物快而沒有漏單,唯獨人手未算好多,有時都要等等先有人應,不過服務態度算好。2個半小時的火鍋家人與朋友都滿意,價錢又唔貴成人$148小童$88,以此價錢有這些食物質素絕對ok,位置又方便,又多一個聚落吹水的好地方
2016-01-15