2023-07-16
热到想死嘅七月, 唔系出汗咁简单, 系出尸油, 香港简直系去咗非洲咁热!🌞🌞🌞💯💯以前食饭都会喺周围揾下有乜新嘢试, 现在热到咁周围都唔想去,直接就去啲有信心又一落车就可以行入去嘅餐厅食。现在食🦑🦑🦑海鲜习惯了一系入三圣一系入火炭呢间Drink气锅!🐠🐠当然三圣多好多海鲜选择, 但入火炭我都一早叫店家攞定一D特别想食嘅海鲜, 加上佢哋有D特别做法, 讲真永无甩漏!🙆🙆😏自己早到, 当然饮住先食住等, 整左杯🥃Sake Cocktail 跟🐙海胆墨鱼条刺身, 相当0K嘅配搭。👌👌人齐就再嚟个生煎墨鱼饼, 好食又不太大份, 刚好! 💥💥🦞🦞🦞叫左只细长脚蟹, 刚好够4人, 跟住原来佢哋有个芫茜牛肩胛卷, D朋友唔啱, 自己嚟, 超爆一芫茜味呀! 推介之一👍👍👍海盐蒸马友, 上面放鸡枞茵, 又系另一好味嘅𩠌!🐚🐚今晚粥底系紫菜鲜蚬肉十六壳粥! 外面真系少有, 超甜, 有诚意🎈🎈🎋🎋🎋甜品有班兰法式炖蛋, 超香班兰味, 好滑, 信我,你会唔够叫多2个的!🔦🔦🔦餐厅又有琴又有咪, 唔明点解唔揾D人嚟唱歌比人听, 我提意左, 希望会做啦! 我一定会成日嚟食饭听歌(如果好听嘅话)😆😆
人齐就再嚟个生煎墨鱼饼, 好食又不太大份, 刚好! 💥💥
海盐蒸马友, 上面放鸡枞茵, 又系另一好味嘅𩠌!