餐厅: 譚仔三哥米線 (土瓜灣大廈)
资讯:

三哥酸辣汤底,大辣;鱼腐,鲜冬菇,芽菜 $41·年纪大啦,一个星期五就KO咗我,九点几真系顶唔顺,咁晏饭又食唔落,目标放系面食,但土瓜湾区酸辣面嘅铺头虽唔系少但选择亦唔算多;水准唔差嘅咪又得谭仔三哥 。由于太肚饿所以苹果干史无前例点咗3个𩠌,碗面上时真系哗咗声,因为好大碗🙈·汤底点咗谭仔姐姐推荐嘅三哥原创独创酸辣汤底,虽然我已经拣咗大辣,但无错,学姐姐话:真正钟意食辣嘅系唔太会点酸辣汤底,因为啲酸会减低甚至遮盖辣味,所以食辣嘅就会唔太过瘾。唔难食,不过对爱近嘅我黎讲,下次都系乖乖地点番麻辣汤底!·鲜冬菇4粒,真系好新鲜;鱼腐3粒,但其实我钟意食谭仔嘅鱼腐多过谭仔三哥;芽菜,可以有咩见解😂不过我系觉得份量较少⋯⋯下次都系单点好,好似抵啲🤐🙊·如果土瓜湾区迟啲开咗南记或谭仔,我谂我会少好多黎帮衬谭仔三哥,但有样野我欣赏三哥嘅系佢地嘅推广或带出嘅讯息比大众,例如:Green Monday 或买一包纸巾便捐出$2比Animal Asia!好多事,知,唔一定做,而谭仔三哥依啲小小举动,苹果干我爱💕💕所以土瓜湾区嘅面食首选,三哥仍然系我榜首!
三哥酸辣汤底,大辣;鱼腐,鲜冬菇,芽菜 $41
2016-10-04