2022-11-08
三家村清泉cafe,成个环境好舒服,室内室外都有位坐,室外就岩哂宜家秋凉既天气。讲食物之前要先赞下入面既人好friendly,服务好好,会问下啲食物如何,好有人情味餐厅食物选择有正餐(意粉类)有自家制既蛋糕,可惜食左午餐先黎,所以净系叫左两件蛋糕同可可茶。真。系。好。好。食。首先佢个玫瑰士多啤梨西瓜蛋糕,十分清香,啲cream一啲都唔流,师傅话无落糖去打cream, 所以食完都唔觉guilty!最特别系佢真系加左块西瓜,加埋上层个士多啤梨果冻,成个感觉好fresh!另外个杂莓朱古力蛋糕都好好食,啲杂莓既酸甜同啲朱古力既甜味岩岩好balance,啲朱古力味唔系死甜,蛋糕口感好松软👍🏻个可可茶虽然系茶包,但都唔可以睇少,饮落去个后劲真系有啲朱古力既香味,唔涩,同啲蛋糕好match!