愈近愈难去系列:复活节假终于试咗呢间超打卡able异地风餐厅!好彩Book咗位 咁大间都full house🙊🍴Set Lunch x 2💰HKD198 x 2☕️Tiramisu +HKD30 (Rating: 6.5/10)倒叙法 由甜品讲起!望落好吸引 食落口感唔过湿 finger占八成 mascarpone少咗啲 甜度正常 不过唔系我钟意嘅路线 冇espresso味 完全系走重度杏仁酒方向 只可以话口感正确 味道不是我的菜🫠🍝Duck Ragu Pappardelle (Rating: 7.7/10)另一重点 好想试手工意粉!用上我最钟意嘅阔扁面 微烟韧有蛋香 仲有唔少扎实鸭肉丝 香口之选 唯一缺点系太咸 酱汁少啲都可以🤔🍗Spring Chicken (Rating: 7.4/10)份量唔大 肉冇煮得过干 调味冇过重 酱汁系传统gravy feel🤓加上新鲜菠菜 食落几家常 但唔会特别惊艳🌊Scallop Carpaccio +HKD15 (Rating: 7.8/10)呢个前菜我哋几钟意!带子食落好新鲜冇雪藏味/腥味 配上个柚子汁 同红色微咸带爽 似海苔嘅龙须菜 食落清新好开

🍴Set Lunch x 2💰HKD198 x 2

Duck  Ragu  Pappardelle
Duck  Ragu Pappardelle

Spring  Chicken
Spring  Chicken

呢个前菜我哋几钟意!带子食落好新鲜冇雪藏味/腥味 配上个柚子汁 同红色微咸带爽 似海苔嘅龙须菜 食落清新好开胃 菠萝汁就唔觉有🤣
Scallop  Carpaccio

✨Fresh Clams +HKD15 (Rating: 7.5/10)
蚬算新鲜饱满 个汁重cream+白酒 加上红椒粉 点包好正 可惜面包偏干 冇咩咬感厚度同香味 就冇咁圆满
Fresh  Clams

欣赏佢红日都做Set Lunch Menu 由于多人所以唔系好感受到佢3层嘅景致 食物中上但唔惊喜 算系满足咗一直想嚟嘅意欲😗
Duck  Ragu  Pappardelle
Duck  Ragu Pappardelle