2022-06-09 309 浏览
ෆ⃛ Casa Cucina & Bar ෆ⃛呢间位于西营盘嘅威尼斯风餐厅主打意大利🇮🇹三层高加落地玻璃嘅装修令到佢更加开阳同有渡假风嘅感觉🪞平日夜晚都full house建议大家要book定先呢✍︎♡︎.*▶︎▪︎◀︎.* .*・゜ ♡︎.*▶︎▪︎◀︎.* .:*・゜ ♡︎.*▶︎▪︎◀︎.* .*・゜♡ Fritto Misto $128 ♪ 有鱿鱼,虎虾同埋银鱼,炸衣薄脆,点埋佢嘅tomato source 系一个令人食唔停口嘅snack✨ᗦ↞︎◃︎ 值quota指数: ✿✿✿.75 / 5 Fresh clams $138 ♪ 酱汁望落红红地就知有蕃茄嘅元素🍅但原来仲有cream +白酒,同埋红椒粉令到佢红红的,蚬都新鲜饱满,但旁边嘅法包已经偏干韧,有点可惜,但都系一个开胃嘅appetiser 🍴ᗦ↞︎◃︎ 值quota指数: ✿✿✿.5 / 5 Duck Ragu Pappardelle $178 ♪ 呢度其中出名嘅系手工意粉,阔条意粉口感烟韧有咬口,🐤鸭肉嘅份量都多同埋冇臊味,葡萄酒味突出但调味偏咸少少🤏ᗦ↞︎◃︎ 值quota指数: ✿✿✿.75 / 5 Steak Taglia
ෆ⃛ Casa Cucina & Bar ෆ⃛

 Fritto Misto $128 ♪

ᗦ↞︎◃︎ 值quota指数: ✿✿✿.75 / 5

 Fresh clams $138 ♪

ᗦ↞︎◃︎ 值quota指数: ✿✿✿.5 / 5

ᗦ↞︎◃︎ 值quota指数: ✿✿✿.75 / 5

 Steak Tagliata $258 ♪
牛扒熟度啱啱好٩ ۶而且肉质软腍牛味香浓,脂肪都较少🐮旁边嘅薯蓉都好smooth n creamy 好好食!

ᗦ↞︎◃︎ 值quota指数: ✿✿✿✿.25 / 5

 Tiramisu $78 ♪
朋友一开始已经推介佢哋嘅tiramisu,而食落嘅口感湿润细滑,lady finger占多数,杏仁酒嘅味道比较浓烈,mascarpone同咖啡味欠奉,唔算系好合我嘅口味(个人更偏好另一款甜品Tofu Panna Cotta!🍮

ᗦ↞︎◃︎ 值quota指数: ✿✿✿.5 / 5

✎ 总括:呢间餐厅嘅好多料理都系以酒入菜,而且菜式特别🥂,环境都好啱朋友聚会呢~

ෆ̈ Casa Cucina & Bar (西环)
✇ 地址:西环干诺道西158A号均益大厦3期地下8-9号舖

Follow ig for more reviews: eatwithnnat✨