2014-10-10 2289 浏览
晚上系铜锣湾食完寿司,意犹未尽,朋友话:「不如食埋甜品。」讲到食甜品,我当然永远唔会拒绝。当讲到咁去边度好既时候,我地竟然同一时间讲左句:「喂,不如去Via Tokyo咯!」竟然不约而同地一齐谂起Via Tokyo,咁就当然立即起行啦~ Via Tokyo自从开业以来,人气一直高企。但上一次到访,已经差唔多系一年前既事。人气咁旺,去到都要等一阵间位,等左大约10分钟到啦!当然唔好浪费排队既时间刨下个menu先!似乎比以前仲多左好多选择!同我一样有选择困难症既朋友一定会好痛苦 当然我地系冲住抹茶雪糕而黎既,但配料都有好多选择,又争扎要唔要埋牛奶雪糕好呢... 真系令人三心两意,十五十六。 当我地心大心细既时间,我地拎转头望望贴系身后既海报,我地又不约而同咁指住左海报上既食品... 系佢喇......... !!Taaa-daaaaa!三色雪糕窝夫(牛奶、抹茶&焙茶),由于系special既关系唔系menu上,好彩无走宝!三心两意又贪心既我地当然想样样有d,又想要窝夫啦!呢个三色雪糕窝夫就可以满足我所有愿意喇!绝对保持水准,雪糕好滑,而且每个味道既雪糕都好浓味。呢度既绿茶呼雪糕绝对系我

三色雪糕窝夫
Taaa-daaaaa!三色雪糕窝夫(牛奶、抹茶&焙茶),由于系special既关系唔系menu上,好彩无走宝!三心两意又贪心既我地当然想样样有d,又想要窝夫啦!呢个三色雪糕窝夫就可以满足我所有愿意喇!绝对保持水准,雪糕好滑,而且每个味道既雪糕都好浓味。呢度既绿茶呼雪糕绝对系我食过既绿茶味雪糕入面味道最香浓的,而且十分回甘。

而焙茶雪糕呢个新发现,对我黎讲绝对系一大惊喜。茶味好香好香!而且相比之下,比另外既两只味既味道清少少,有一种refreshing既感觉。

而另外不得不提既系,白玉大粒得黎十分烟韧,好中意。成日觉得几伙好好白玉系一个出色既日本甜品不可或缺既部分!至于窝夫方面,都几松脆,不错!

所以话,有时三心两意贪心少少都好架,可以一次过食晒所有食既野。另,不少热店开始红之后食物既质素就会开始下降,难得 Via Tokyo一直人气高企而又保持水平,实在难得!
2014-10-08
三色雪糕窝夫