2015-09-23
黑布街,白布街一带成了甜品天堂,甜品店越开越多,试过附近几间甜品店, 兜兜转转又返到黎HeSheEat。下午黎到,大概等左15分钟就有位,上次夜晚黎,等左好耐!其中一样我好欣赏HeSheEat既地方,就系佢既服务!有问题问店员,店员会好乐意好详尽咁解答,又会介绍佢地既食品,而且会留意住客人要唔要加水,表现细心。每次食拿破仑都有一个烦恼,就系唔知点开始食…有时一切,成个拿破仑就会散哂,真系一击即破。我几欣赏呢度嘅拿破仑可以轻易切开🔪,而且唔会切到烂哂。脆饼牛油味香浓但不会觉得油腻,呢个芒果雪糕🍦亦比平时嘅雪糕厚身同浓味,雪糕下面有啲crumbs, 👍👍同雪糕一齐食好正。另外,全个甜品用嘅芒果都好甜!无一粒系酸架!你知啦,食甜品配芒果,食完甜野,粒芒果酸小小都好难顶 , 所以我呢个 芒果拿破仑 ($52)大致满意。朱古力心太软 ($55)一切开就会好澎拜咁流啲朱古力出黎🍫,蛋糕外层焗得岩岩好,所以唔会太厚,入面嘅朱古力酱浓度适中,亦唔会太甜。云呢拿雪糕下面嘅饼碎令雪糕食落香啲同更有口感。我觉得呢个心太软不错,下次会试埋绿茶味。哗哗哗!呢个cheese foam cake ($69)不得了
芒果拿破仑
朱古力心太软
朱古力心太软
Cheese foam cake
柠檬忌廉班戟卷
冻青瓜芒果茶配芒果雪葩
今次食既几款甜品,都好合我同一班朋友既心意,之前食过个waffle觉得好一般,今次呢几样都无令我地失望,下次会再encore!