2024-06-24
三门仔一日游有简单行山路线,一定要先医饱个肚!三门仔比较偏僻,当然揸车人士较方便,但其实喺大埔中心搭74K巴士入去15分钟左右就到三门仔站,仲喺正皇朝明珠门口落车,再隔离就系联益码头可以拣搭船或者行山去地质公园我哋一行四人叫咗好几款点心同主食,虾饺、烧卖、菜苗饺等等点心可以逐件叫,连炖汤都可以一位起叫,弹性高好多。餐厅推介上汤金鱼饺配水晶球我哋叫咗一位一份,摆盘好精致,只碟嘅花纹都好靓,金鱼胀卜卜入面系虾肉,另外水晶球好似粉果咁有啲菜有啲菇,好鲜甜🙌🏻 另外是日精选炖汤系竹笙汤,用瘦肉煲唔会太肥,但又好香肉味,竹笙清清地好甜。招牌脆皮乳猪例牌皮脆肉少肥,好食过好多大酒家!三式肠粉有鲜虾、牛肉、叉烧,一次过满足大家三个愿望。蜂巢荔茸盒脆到不得了,入面芋茸好绵滑,咸香可口。雪山流沙包即叫即做需时30分钟,流心有咸蛋黄唔会太奶太甜,脆皮酥酥的好食。买单仲送咗两张$200晚市coupon,满$1000就可以用到算好抵
三式肠粉有鲜虾、牛肉、叉烧,一次过满足大家三个愿望。 蜂巢荔茸盒脆到不得了,入面芋茸好绵滑,咸香可口。雪山流沙包即叫即做需时30分钟,流心有咸蛋黄唔会太奶太甜,脆皮酥酥的好食。买单仲送咗两张$200晚市coupon,满$1000就可以用到算好抵