最近试呢间齐记美食双𩠌饭,之前都2-3点先买,今日早左12点半就到,我就叫左三𩠌饭,有咕噜肉,咖喱鸡,莴笋肉片,HK$44个问题系,呢间野唔同人装,唔同时间买系完全唔同份量,好似今次早左去买,换左个姐姐装𩠌,就明显系平时少,比一般其他店既双𩠌饭都少。少既程度系,人地叫饭𩠌饭,一个𩠌装满左边𩠌格,我呢盒系两个𩠌装满𩠌格;人地另一个𩠌放满右边饭格上面,而我只系两三件咕噜肉放满半边饭格。我见隔离个姐姐双𩠌饭都装到成个盒都满晒,我叫三𩠌饭份量仲少过隔离,心谂我仲比多几蚊。但老实讲,味道方面系唔错,系有时会太咸,例如今次既咖喱鸡。可能大家觉得食个颓饭咁认真做咩,但当你食个颓饭都要感觉比人呃钱咁,就唔系咁好受,日常已经有好多唔愉快要面对,唔应该买个饭都要受不公平对待。

但老实讲,味道方面系唔错,系有时会太咸,例如今次既咖喱鸡。

三𩠌饭
2024-05-18