2022-07-30
去海之恋探朋友, 佢推介楼下呢间西餐, 装修高雅, 坐位宽敞, 感觉舒适, 食物优质, 果然唔错!红点三文鱼他他清淡既三文鱼, 配上沙律酱, 牛油果, 青柠, 蕃茄仔, 法包, 绝对系一个好好既开胃头盘.牛脊肉配法国鸭肝Medium既牛脊肉, 肉质嫩滑, 香浓牛味, 厨师值得一赞! 鸭肝煎到香脆, 里面都仲系软绵绵, 入口已经感受到超香超浓郁, 一流! 仲有底部既薯蓉吸收左肉汁同酱汁, 超好味!法国油封鸭腿肉质估唔到咁嫩, 唔使用刀, 已经可以骨肉分离, 正宗既皮脆肉嫩! 鸭香不断渗出, 配菜仲有薯仔, 烤苹果, 羽衣甘蓝, 烟肉, 全部都互相配搭!火焰橙酒可丽饼本身已经好吸引既橙酒可丽饼, 仲会即时点火加上橙酒, 蓝蓝既火焰加上橙色, 配埋云呢拿雪糕, 必点既甜品!花草茶 (排毒)花草茶有3款可选择, 分别系舒缓, 排毒同抗压.今次拣左排毒, 有留兰香薄荷, 迷迭香, 百里香, 金钱草, 蒲公英, 整体系好香既薄荷茶味, 可能真系坚料, 朋友完即刻要排毒香梨葡萄酒梨味好香, 加埋有汽既葡萄酒, 冻冰冰, 令人感觉清新精神!
花草茶有3款可选择, 分别系舒缓, 排毒同抗压.