2018-08-16
三年一度嘅一日重温急救课程嚟啦,St. John总部附近真系冇咩野食,好在今次有个同事话我知总部8楼其实有间餐厅,仲要系食buffet! 真系惊讶得嚟又惊喜,因为次次去都系上急救堂或暂考试,唔会谂到果座野仲有餐厅,咁就唔使走出外边食,好方便。餐厅环境舒适,有落地玻璃窗,由于位处8楼,望出外面有种心旷神怡嘅感觉。Lunch系semi-buffet﹐每位入场98蚊,另外每人要叫1个main course ❨40-100蚊❩﹐其实价钱都ok。我地main course点咗口水鸡pizza 2份❨@40蚊❩、千层面1份❨60蚊❩。估唔到口水鸡pizza呢个口味又几得意,小小麻辣味,醒胃。个千层面卖相唔错,都好食。而buffet有沙律菜、冷、热、甜品、生果都有,茶、咖啡任饮。海鲜有虾、青口,冷盘有烟三文鱼、几款火腿、芝士,热荤有中式咸/甜点心,糖水有紫米露,最赞系有豆腐花,仲有几款蛋糕,生果都有好几款。总括嚟讲我欣赏main course多d﹐但系呢d高尚住宅区之内有呢个价钱嘅buffet都算系咁啦。