2018-07-31
话说上次同老豆两仔爷食过好好食,今次老豆生日就一行九人再食佢。点知今次就有d失望。话说上一次前菜令人回味无穷,有象拔蚌刺身同鲍鱼炆冬菇。好似话系周年纪念先有。刺身够新鲜,鲍鱼又够淋,真系谂起都流口水。象拔蚌刺身鲍鱼冬菇今次嘅前菜系蒜蓉蒸蛏子同埋炖汤。蛏子都算鲜甜,加上蒜蓉同粉丝系一个绝配。个汤完全冇味精但就有少少油,不过不失。蒜蓉粉丝蒸蛏子猴头菇炖汤鸡煲当然系其中一个主菜啦,不过就其他屋企人净系叫咗BB辣,食鸡煲果然冇小辣都唔够惹味。其实本身个鸡煲都算不俗㗎啲鸡都几滑,加埋猪皮鱿鱼索晒啲味都几正㗎。BB辣鸡煲不过嚟到个边炉,主菜当然系海鲜拼盘加埋牛颈脊啦。上次食𠮶个牛颈脊好鲜甜又有肉味,不过今次就真系叫人失望啦。除咗九人份量比二人份量小之外(每人份量计),啲牛颈脊都冇上次咁新鲜美味。 牛颈脊海鲜上次同老豆两人黎有一只龙虾,今次两个煲每个加$30先由水蟹转咗做龙虾。但系九个人都系得两只龙虾,感觉就真系好唔抵食啦。我觉得店主应该就番人数嘅分量,好好分配番啲牛颈脊同埋龙虾嘅比例。海鲜有紫色嘅贵妃蚌、鲍鱼、马刀贝、蚬等等,呢几样都算几新鲜美味。海鲜拼盘不过最值得回味嘅,都系手打墨鱼滑同虾滑,我
象拔蚌刺身
鲍鱼冬菇
蒜蓉粉丝蒸蛏子
BB辣鸡煲
牛颈脊
海鲜拼盘
不过最值得回味嘅,都系手打墨鱼滑同虾滑,我哋每个炉encore左三次,新鲜好味道
总括而言,系有啲失望,应该要隔返一排先至会再嚟食啦。