2018-07-17 85 浏览
虽然上水小店都唔少,但西餐之选就比较少。今次同男朋友去到唔太起眼既横街入面既孖宝食个西餐。我地星期一晚8点左右坐低,入面已有唔少客人,食既中途都仲有客人黎到,睇黎我地真系无拣错餐厅。餐厅环境暗暗地,静静地系情侣同朋友倾下计食个饭唔错既选择。难得有餐牌拣既字体系有心机拣,令我对食物增添左份期待(职业病🙈)仲有连男朋友都赞既插画🤗店员可能见我地第一次黎,向我地推介左德式猪手同埋猪鞍架,但系我地一眼就Scan到隔离枱既牛扒太吸引,我地点左美国1855安格斯肉眼扒,再点埋我地既大爱墨汁海鲜扁意粉。野食好快到,先到既系墨汁意粉,一上枱,明明系放左系男友前面,但我系自己个位已经闻到好好好香!差啲相都唔影就食左先,上枱之后仲吸引!墨汁包围每条意粉,意粉真系黑过墨汁啊😂,意粉有弹性,而一上枱就闻到既香味应该系来自大虾,入口之后大虾香味不喊!好味啊!呢个意粉应该会成为我地下次再黎既胆拖之选!后到既牛扒卖相都好吸引,用木板上,再加上各种颜色鲜艳同埋炸到橙黄色既既薯粒,视觉先食!我地点左5成熟,肉既鲜味系我地意料之外,佢地拣既部位真系拣得好好!男朋友话边边既膏系比肉更香!仲有不得不赞既系呢个牛肝菌汁,无论点
虽然上水小店都唔少,但西餐之选就比较少。

餐厅环境暗暗地,静静地系情侣同朋友倾下计食个饭唔错既选择。

仲有连男朋友都赞既插画🤗

呢个意粉应该会成为我地下次再黎既胆拖之选!

仲有不得不赞既系呢个牛肝菌汁,无论点肉、点菜定系点薯都加多好多分!

到中途见到邻座点既猪手,都流哂口水,下次黎要试返店员推介🤤🤤🤤