2024-09-10 237 浏览
啱啱打完风𠮶日辛苦赶完返工,友人就带我到会友得食食好西,当晚仲落紧好大雨,去到门口竟然都仲有20几人嘅gathering,就知呢一间小菜馆唔简单,佢有两层,不过唔好谂住坐得十分舒适𠮶种,佢系有个位俾你坐等你享受食物今晚试咗咕噜肉我朋友唔食咕噜肉嘅,都食咗好多旧,咬开真系可以用松化嚟形容,一层肉一层膏,juicy!而且没有猪臊味,肉味鲜甜 ,酸甜汁刚好适中,不会过酸呛喉,一件接一件停不下来霸王鸡即系葱油鸡 客家名菜之一 用熟油𪷽过嘅姜葱令鸡肉又好香嘅姜葱味 不过鸡肉方面有啲overcook 肉质柴了一点啫啫生菜煲有猪肉碎,蒜蓉,虾干等等非常咸鲜,香气十足,生菜青鲜爽脆 水煮鱼呢到水煮鱼集鲜、咸、麻、辣味道于一身,水煮汁油香而不腻口,鱼片鲜嫩,肉质口感滑嫩,个底有娃娃菜同埋莲藕,都系水煮汁嘅绝配,唯独感觉咸了一点overall呢间都系好吃的小菜店会再来的🌹

今晚试咗咕噜肉

霸王鸡

啫啫生菜煲
有猪肉碎,蒜蓉,虾干等等非常咸鲜,香气十足,生菜青鲜爽脆

水煮鱼

overall呢间都系好吃的小菜店会再来的🌹