2020-06-25 1217 浏览
上水虽然有好多间餐厅食鸡煲火锅,但任食嘅就无。所以揾到呢间金风小馆有得任食3个钟、价钱又唔贵就试下。🤩因为系假期前夕,所以$188加一。8点几去到都爆满,所以订左位都要等一等。我地一行三人叫左个招牌鸡煲,佢落左八角、芹菜同芫茜,超级惹味😋,而鸡嘅份量都好多,我地都系岩岩食得晒。😂每张枱可以拣一款小食同是日海鲜。职员见我地个鸡煲差唔多食完就帮我地加汤,跟住就可以加剔纸要其他食物打边炉。食物种类都好多,亦都无漏单,但肥牛偏肥。大家记得要早啲去食,如果唔系有啲配料就无得叫啦😜同埋佢嘅野饮有解茶、汽水、啤酒、柠檬茶、荔枝红茶等等,都系有质素嘅饮品!整体黎讲我地好满意呢间餐厅嘅食物质素,特别值得一赞老板娘嘅服务态度,会对客人微笑。我地等位个阵仲叫我地可以拎住野饮先😂下次会再帮衬,试下佢其他汤底同烤鱼🐟
招牌鸡煲

每张枱可以拣一款小食同是日海鲜。
鲍片刺身、是日海鲜

火锅配料