2021-09-05 449 浏览
身为米线关注组既成员,之前已经见过有谷友推介呢间凤呜居既醉鸡米线。加上我之前都系住上水粉岭呢边,对呢间餐厅有种特别既亲切感。今日衬住返屋企探爸爸妈妈呢个机会,决定约埋我2个家姐同男朋友一齐试试佢。除左较出名既米线,原来仲有好多面底同饭类拣。平时食得米线阴,今日就叫个花胶醉香鸡汤饭试下。呢个花胶醉香鸡汤饭真系无得顶,未食剩系闻到阵味都流晒口水啦。个汤底好浓郁既药材同酒味,鸡件肉质都算滑,最正系啲花胶,系真系有花胶既鱼味,满满既胶质感。我地小食叫左碟辣豉油爽脆鹅肠一齐食,辣味唔算太重,但十分惹味。另外加左啲芽菜都几爽口,而且份量方面都唔算少。咁我就叫左杯冻百香果饮,饮落酸酸甜甜,岩晒解渴,唯一有小小既缺陷就系唔够冻。价钱方面唔贵,以后会再黎食,加油💛

花胶醉香鸡汤饭

辣豉油爽脆鹅肠

冻百香果

价钱方面唔贵,以后会再黎食,加油💛
2021-08-30
花胶醉香鸡汤饭