2015-04-09 1471 浏览
一向都大爱上海菜, 又有间新沪菜开左边可以置之不理?工厂区食上海野其实都几unusual. 先讲讲餐厅装修不错㖞.感觉真系好似去左上海, old old地怀旧色, 无论系枱定櫈还是个门口, 同平时连锁店都大有不同, 有style!同朋友两个人食得唔多但就点左推荐菜来试试先讲讲menu推介0既原条内蒙雪花牛肋骨!价钱唔平架, $280得几件, 但口感好好㖞, 够「林」身 仲要味道浓, 爱牛之一must choose!然后叫左蜜汁火方, 我就最爱食薄饼, 质感唔错, 唔会太厚火腿又唔会太咸, 加埋青瓜, 无得弹! 仲有块炸左0既腐皮,层次感够足, 两个人其实可以叫一客但我地都叫左两客四件, 食咁多块又唔觉得好辛苦同斋㖞!由于太爱吃饼类0野(咁先系食上海野嘛), 我地都order左家常饼。份量够, 芝蔴味同葱味都好香!本人就好少食八宝饭, 但拾号个桂花八宝饭令到饱饱0既我同朋友起势继续食!桂花多得0黎唔会苦, 食完清清地仲嗌埋酒酿丸子, 小丸子做得唔错, 有咬感, 配埋桂花香味我谂下次会叫多0的人0黎再encore!
一向都大爱上海菜, 又有间新沪菜开左边可以置之不理?
同朋友两个人食得唔多但就点左推荐菜来试试
先讲讲menu推介0既原条内蒙雪花牛肋骨!
原条内蒙雪花牛肋骨
然后叫左蜜汁火方, 我就最爱食薄饼, 质感唔错, 唔会太厚
蜜汁火方
份量够, 芝蔴味同葱味都好香!
家常饼
桂花八宝饭