3天前
上海菜之《上海婆婆336》呢间上海婆婆336,之前已经食过一次,今日再翻兜,因为觉得食物有质素,餐厅环境大,台与台之间距离远,同朋友倾计都唔会太噪,6点半入座时唔多人,不过之后都高朋满座,野生椒鱼皮:鱼皮非常爽口,而且椒辣味十足,好惹味。红油抄手(6只):川菜驰名既小吃,味道麻麻香香,唔算十分辣,馅料十足。上海小龙包(4只):皮非常薄,口感细腻,汤汁充足,入口后满口都系高汤,味道不错。蟹粉赛螃蟹多士:秋天呢个季节唔少得蟹粉既菜式,蟹粉赛螃蟹面上蟹粉超级多,蛋白粒粒大小平均,加上鲜味蟹糕蟹肉,放上香脆既多士上面,口感及味道一流。孜然牛肉:牛肉软嫩有口感,洋葱炒得入味,孜然香气十分浓。炒鳝糊拌面:份量都大碟,鳝糊好新鲜,每条都又粗又厚, 口感结实,配料葱段有清香味,面条每条都沾上奖汁,十分好味。总结,餐厅出餐快,食野有质素。
野生椒鱼皮:鱼皮非常爽口,而且椒辣味十足,好惹味。
孜然牛肉:牛肉软嫩有口感,洋葱炒得入味,孜然香气十分浓。
总结,餐厅出餐快,食野有质素。