2016-11-07 2231 浏览
约左朋友食lunch, 上网search 下有咩好食先, 近排上环区都开左几间新既餐厅! 最后楝左哩间黎试下!餐厅环境座位都ok, 唔太迫夹, 简洁既装修, 餐厅经过好几次, 每次都有留意佢地既menus, 我见每次睇亲既 set lunch 都好似系一样咁, menus 系用手写既, 字体好工正呀! set lunch 由$80 up, 包左餐汤 / 沙律(加$10), 主菜, 不用加一! 我见之前上网睇到系包埋甜品, 沙律系不用加钱既, 但系价钱好似系贵少少! 计返条数都系一样啫, 咁我宁愿要平啲啰.我同朋友都栋左"炸鸡配自家制梅汁南蛮渍伴饭", 今日汤系面鼓汤, 但我食到最后, 见到新入黎既客人系饮南瓜汤, 我个人觉得南瓜汤较吸引啲, 如果大家有机会去食时, 可以问下有冇其他汤楝!我估计每个餐都系即整既, 所以等候时间都需时, 大家要有心理准备, 个炸鸡唔会炸得太干身, 个酱汁酸酸地, 好好味, 米系用日本米, 所以食落去好烟靭, 但系我觉得饭既size 相对男仕黎讲未必够饱, 因为我地两位女仔食完都系刚刚好..

2016-10-28