2024-11-17
🐖 猪仔脚第一下同朋友选择困难谂唔到食咩,部长就提议我哋点呢道猪仔脚,呢道菜唔系成日有,系有乳猪卖当日先会有,因为佢系由乳猪度留出嚟,一上枱就已经闻到好香嘅花雕酒味,猪脚非常入味同腍,加上已经切好左,就算无乜牙力嘅都食到🐷 京都骨京都骨色泽红润诱人,食落口外脆内嫩,同平时外面食开嘅京都骨味道有啲唔同,问部长先知原来除咗常用嘅山楂之外,仲加左酸梅去烹调,酸甜度啱啱好,送饭一流💛 柚子南瓜淮山我同朋友见到呢个组合咁特别就点嚟试吓,估唔到柚子,南瓜同淮山放埋一齐味道原来好夹,酸酸甜甜,好开胃,南瓜同淮山外面包左薄薄嘅粉浆,南瓜好甜,淮山好爽口,加上三色椒一齐炒,色香味俱全🧄 蒜蓉粉丝扇贝扇贝用左苏格兰扇贝,大大只之余好新鲜好足料,食落干净无沙,鲜味十足,面头铺左满满嘅熟蒜蓉,粉丝吸收哂扇贝嘅鲜味同蒜蓉味,好食到唔停口🪿 花胶筒鹅掌花胶大大块而且偏厚身,鹅掌大大只,炆得够腍够入味又唔会好咸🤩 唔上网查都唔知鋿晶馆系自家制品牌,点心系手作点心仲要系即叫即整,同外面预制好嘅绝不一样;加上听部长讲起先知原来主理嘅师傅经验非常丰富,曾经系日本东京富丽华就职多年,专为高管达人同明星服务,回流香港之后又曾
🐷 京都骨
💛 柚子南瓜淮山
🧄 蒜蓉粉丝扇贝
🪿 花胶筒鹅掌
花胶大大块而且偏厚身,鹅掌大大只,炆得够腍够入味又唔会好咸
🤩 唔上网查都唔知鋿晶馆系自家制品牌,点心系手作点心仲要系即叫即整,同外面预制好嘅绝不一样;加上听部长讲起先知原来主理嘅师傅经验非常丰富,曾经系日本东京富丽华就职多年,专为高管达人同明星服务,回流香港之后又曾经系多间米芝莲酒店同大型连锁酒楼集团担任主管,所以食物嘅配搭同质素有信心保证唔系无原因