2022-12-13 46 浏览
近期大热放假节目之一,当然系去返间Cafe,享受惬意嘅每一分每一秒🤪今次来访嘅系Zecond,位于上环内街嘅一间Cafe☕️踏入12月嘅假日月份,门口已换上圣诞节装饰,颇有节日气氛🎄☃️贵精不贵多,每一样都好吸引!是日鲜制浓汤 - 牛肝菌蘑菇浓汤餐汤每日唔同款式,显得餐厅对待每个环节一啲都唔马虎👍今日餐汤系近年相当流行嘅牛肝菌蘑菇浓汤,味道香浓,质感幼滑,系我个人好钟意嘅浓稠度😃香烤烟熏鸭胸  ($138)烟熏鸭胸处理得相当出色,鸭皮焦香,油香味十足😝唔少媒体指出鸭胸肉本身相对其他肉类比较低脂,进食时候嘅罪恶感比较低啲😁伴碟有一件蔬菜薯饼,薯蓉配上西兰花、韭葱、洋葱、芝士,简单得嚟又好味😋海胆酱蟹肉牛油果意大利面 ($158)听个名都知相当架势,将几项大热食材混为一碟煮成意粉🍝海胆酱,配上鲜嫩蟹肉,捞埋幼滑嘅牛油果蓉,完全发挥到每样食材嘅特色😀Caffe Latte唔讲咁多,放假当然要叹返一杯Caffe Latte☕️优雅花茶(橘子)平时比较少饮橘子味嘅花茶,今次正好有机会可以一试,酸酸地好开胃😜一如标题所讲,店舖系走简约清新路线,有唔少打卡位俾食客影靓相📸
贵精不贵多,每一样都好吸引!
是日鲜制浓汤 - 牛肝菌蘑菇浓汤
香烤烟熏鸭胸  ($138)
海胆酱蟹肉牛油果意大利面 ($158)
Caffe Latte
唔讲咁多,放假当然要叹返一杯Caffe Latte☕️
优雅花茶(橘子)