2023-11-03
无敌家 (上环)顶级小牛排外表焦香内粉嫩,五成熟口感刚好肉汁锁住,可搭配黄介辣、柠檬汁或店家特别酱料,个人觉得介辣提升咗另一个味道👅,但其实本身会配搭蒜粒所唔点任何酱汁都得!黑松露三文鱼炒饭上枱个阵已经闻到好重黑松露味,未食个阵惊太重会盖过三文鱼,结果估错两者系互相提升各自味道,每一啖都食到三文鱼焦香加上鱼籽鲜咸味,饭粒粒粒分明硬度适中👍🏽👍🏽👍🏽炸广岛生蚝原本想试烧蚝但又好想食炸物所以叫咗炸蚝🤣好彩有叫,蚝只超大只饱满,属鲜甜超juice 。炸粉完全唔会过厚,香脆不油腻真系要赞下😎三文鱼烧饭团系居酒屋一定必叫!烧饭团! 外表饭焦经炭火烧过焦香外脆,烧前已经混合咗三文鱼系饭团内,所以唔惊食唔到三文鱼🤤厚切牛舌三大块为一串,即刻急不可待滴上柠檬汁,咬落去完全牛味浓,口感弹牙必叫。大叶练梅鸡肉串鸡肉嫩滑爆肉汁,中间夹杂着紫苏叶同梅,超级估唔到完全无抢过鸡肉既味,反而少少既配搭提升鸡肉香味,而味道方面会慢慢浸出梅酸,赞!!!大葱鸡肉如果钟意食蒽既朋友仔要试试,大蒽熟度啱啱好唔会过生或或熟,而蒽清甜和鸡肉嫩滑二合为一。鸡胸软骨必推!!!如果你系软骨爱好者,大啖大啖既软骨脆口,一片软骨一啖鸡肉系
顶级小牛排
黑松露三文鱼炒饭
炸广岛生蚝
三文鱼烧饭团
厚切牛舌
大叶练梅鸡肉串
大葱鸡肉
鸡胸软骨
必推!!!如果你系软骨爱好者,大啖大啖既软骨脆口,一片软骨一啖鸡肉系口感交战既刺激。
豚肉荔枝卷
呢款行爆汁路线,每一旧都用豚肉包住一粒已去核荔枝,放入口一咬即刻爆荔枝汁水出黎,荔枝甜外焦既豚肉片二合为一。
焦糖烧菠萝
完全可以做最终极甜品收尾,外脆焦糖内菠萝爆汁,因为佢哋花时间烧成旧烧无偷懒,所以加热令到菠萝甜到爆仲要完全唔吉脷。
---
评分标准