2021-04-24 83 浏览
最近见到上环新开左依间cafe,见装修几有风格,价钱又唔贵,就入左去试下😝🍮☕️🍫3D拉花朱古力一拎上黎真系俾佢惊艳左!太靓太得意啦😍得意到唔舍得饮🥺成餐饭我都唔舍得搞浑佢,所以只布丁狗系我食完成餐饭之后都无塌到!非常适合打卡,影几耐都唔怕😂不过杯朱古力就不过不失啦,因为本人钟意饮啲浓啲既朱古力🤭唔钟意太甜既朋友可以拣咖啡做底架😉依杯野饮真系个样就已经赢晒😆🌿🍫薄荷朱古力 ($42)依杯朱古力就好啱我口味啦🤤朱古力好浓,口感好creamy,有淡淡既薄荷味,不过个人就觉得薄荷味可以再重多少少,就perfect啦🤪🧀🍝芝士肉酱千层面 ($98)千层面份量好多,一个人食唔晒😂店员话依个千层面系佢地即刻一层一层咁整既,就唔似岀面个啲整好晒然后拎去焗,好有心机呀👍🏻😆味道都好岀色,重做到芝士拉丝效果,推介呀☺️🥦🥬🍲杂菜浓汤配蒜蓉包 ($58)依个系是日餐汤黎,唔知下次重有无呢🤪个汤好多料,好大碗,个蒜蓉包都好好食。唔知系米店员见我地饮得好快,竟然主动送多一碗俾我地🤩劲好人!🍝黑松露野菌意粉 ($88)依碟意粉系我食过最多黑松露既意粉😂平时岀面个啲系白汁再架少少黑松露,但依碟系每条意粉都黐满晒黑松露
🍮☕️🍫

🌿🍫
薄荷朱古力 ($42)
薄荷朱古力

🧀🍝
芝士肉酱千层面 ($98)

🥦🥬🍲
杂菜浓汤配蒜蓉包 ($58)
是日餐汤配蒜蓉包

🍝
黑松露野菌意粉 ($88)
依碟意粉系我食过最多黑松露既意粉😂平时岀面个啲系白汁再架少少黑松露,但依碟系每条意粉都黐满晒黑松露,一上菜系劲香黑松露味。啲菇都有劲多,食完啲面都重有好多菇净😂成碟意粉份量好多,一个人又系食唔晒
黑松露野菌意粉

依间cafe无论系装修环境,卫生,食物质素,服务态度,价钱,都非常之好。重有唔知系巧合定店员特登啦,我发觉我都系食完每一道菜就会即刻上第二道,好似系店员会留意住我地既进道黎上菜咁😂总之依间cafe就好推介啦😆👍🏻

#上环cafe #hkcafebar #香港小店 #上环 #工业风 #精品咖啡 #hkcoffeelover #hkwinelover #3D咖啡
2021-04-23
薄荷朱古力