2023-10-17 32 浏览
今日中午跟同事出去上环呢间日式餐厅食lunch 🤓 都几系几高人气🤭呢到有2层 同埋装潢都颇有特色🤪我地决定一人叫左一个set再share小食🤩一个定食都包左不少野 包括左有渍物 有面鼓汤 跟沙律🥗 所以都好丰富好饱肚呀😚同事叫左柚子酱油烧豚肉丼定食🤤柚子皮铺在豚肉上面 令豚肉更香 😎豚肉瘦而不柴 配上蛋浆 更易入口🤩而我则点了 塩烧三文鱼定食 😚 十分惊喜 个三文鱼外皮煎得很香脆 而三文鱼肉则劲厚 同埋唔会干 带有油香味 大赞❤️滴埋柠檬汁🍋同埋萝卜丝 实在太好味😋 而碗白饭也几大碗我地仲叫埋烧日本饺子🥟分享 点呢个小食共有5只饺子啲饺子煎得很脆 且皮薄多肉😎 唔错既选择我个定食既渍物系红萝卜🥕+白萝卜条 跟 麻酱菠菜 皆很精致 😋 下次会再跟嚟呢到食lunch!

我地决定一人叫左一个set再share小食🤩

同事叫左柚子酱油烧豚肉丼定食🤤

我地仲叫埋烧日本饺子🥟分享 点呢个小食共有5只饺子
啲饺子煎得很脆 且皮薄多肉😎 唔错既选择

下次会再跟嚟呢到食lunch!