2022-08-15
朋友系一个个鳗鱼控,专搜罗一啲有鳗鱼食嘅地方😋今次比佢揾到系上环嘅一间鳗鱼专门店- 炭家唔系鳗鱼控都嘅我都觉得好正🥹🥹因为食得出铺头由门面,服务,去到食物嘅味道都好用心,有日本一丝不苟嘅精神🥹😍我地叫左个鳗鱼饭set 再加串烧份量虽然唔多,但每一样都好精致😍🍚鳗鱼饭set 系跟左个面豉鳗鱼冻同鳗鱼茶碗蒸,有鳗鱼嘅啫喱同茶碗蒸真系好特别😋 另外仲跟左个鳗鱼清汤,唔太浓但好有鳗鱼鲜味👍🏻🍢另外串烧有 鳗鱼肝串,豚芦笋卷,鸡肉紫苏卷,和牛串,白烧鳗鱼,木鱼柚子烧淡路岛洋葱同鳗鱼厚烧玉子真心全部都好好食,特别要赞下个白烧鳗鱼同和牛串,白烧鳗鱼无加到任何汁,而且烧得好脆,更加食到馒鱼鲜味😋和牛串更加唔使讲,好浓味同好juicy 🤩呢到服务都要一赞,因为佢地真系超有礼貌同好贴心❤️每样野都会介绍下佢嘅食法同特色。而且呢度环境都唔错,好啱同friend 饮下酒吹下水💕
另外仲跟左个鳗鱼清汤,唔太浓但好有鳗鱼鲜味👍🏻