2020-02-02 384 浏览
星期六日上环会比工作日少人,上少少嘅苏豪区都唔例外约咗朋友食brunch, 见到呢间新开餐厅几chill啲菜式又几啱口味就决定试一试我好钟意食quasadilla, 香港好似唔多地方有得食,所以私心见到menu有已经好加分朋友就要咗salmon egg benedictquasadilla好传统,墨西哥粟米饼夹住鸡肉、芝士同三色灯笼椒所有材料都hold得几好,食起上嚟唔会散收收鸡肉平均分布喺各个切块之中,灯笼椒炒过带少少甜但保留到爽脆感,芝士好滑同香配料嘅牛油果蓉好新鲜,salsa都配得几清新,98蚊咁多功夫其实好抵食😆❤️朋友嘅salmon egg benedict, 佢用咗toasted sourdough做底,包壳几脆同香,比想像中夹水煮蛋做得几好,荷兰酱都好浓厚同滑菠菜食落新鲜同多,同样都系98蚊,几经济👏🏻另外我地都嗌咗latte同ginger ale, 静静地吹吓水好放松
星期六日上环会比工作日少人,上少少嘅苏豪区都唔例外

朋友就要咗salmon egg benedict

quasadilla  chicken

所有材料都hold得几好,食起上嚟唔会散收收

salmon  egg  benedict

水煮蛋做得几好,荷兰酱都好浓厚同滑
菠菜食落新鲜同多,同样都系98蚊,几经济👏🏻

2020-02-01